ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ANAYOL’a doğru

ANAYOL’a doğru
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
ANAP-RP koalisyon hükümetinden vazgeçilmesinin ardından ANAYOL için pürüzler tek tek aşılıyor.
ANAP-RP koalisyon hükümetinden vazgeçilmesinin ardından ANAYOL için pürüzler tek tek aşılıyor. Yeni hükümetin kurulması çalışmaları bir iki gün içerisinde tamamlanacak. Bildirilene göre önce ANAP lideri Mesut Yılmaz bir yıllık başbakanlık yapacak, ardından DYP lideri Tansu Çiller 2 yıl başkanlık koltuğuna oturacak
Tabanları ve ideolojileri aynı olan iki merkez partinin koalisyonu, başta merkez sol tabanda memnuniyetle kararlaştırıldı. İş dünyası da ANAYOL’un gerçekleşmesinden oldukça memnun. RP’liler ise, ANAP’la koalisyonun son anda bozulmasından hoşnutsunuz.

Metin Çelikel:“En sağlıklısı DYP-ANAP-DSP hükümeti”
“Ülkemizde 12 Eylül ürünü olarak sağ ve sol yelpaze de birden fazla partinin ortaya çıkması bugün ki siyasal çıkmazın ve krizin ana nedenidir. Aslında Avrupa’daki gibi Türkiye’de de sağda ve solda birer tane güçlü parti olması demokrasinin de gereğidir. Solda, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri açısında CHP’nin tek parti olduğu giderek daha çok belirginleşmektedir. Sağda da çok önemli ideolojik ayrılıkları olmayan DYP ve ANAP’ın birleşmesiyle parlamenter rejime daha fazla işlerlik kazandırır. Bu nedenle her iki partide ANAYOL’u ileriye dönük bir bütünleşme çerçevesinde ele almalı. Kurulması planlanan ANAYOL için sayısal çoğunluk sağlanamadığında, DSP’nin de buna katılması gerek. Çünkü sağ partiler kendilerine en yakın parti olarak DSP be liderini görüyor. DSP’de bu hükümet içinde yer alıp ülkenin içinde bulunduğu açmazın çözülmesine katkı sağlamalı. CHP bu alanda üzerine düşeni fazlasıyla yaptı”

Ramiz Ak: “ANAYOL sağlıklı olmaz”
“AnaRefah koalisyon hükümeti çalışmalarının bozulmasını ben şahsen ciddi kaygı ve üzüntüyle karşıladım. Liderler bu görüşmenin niçin kilitlendiğinin asıl nedenini biran önce çıkıp kamuoyuna açıklamalılar. Evet RP’nin düşüncesine karşıyım ancak RP o dünya görüşü ile hükümet ortağı olmuyordu ki, bu nedenle de bize zaten büyük tavizler verdi. Onlar da bizim gibi ülkeyi içinde bulunduğu bu zor durumdan ancak AnaRefah hükümetinin kurtulacağını düşünüyorlardı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *