ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Araban’da patlama..

Araban’da patlama..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Araban ilçesi’nde, su arıkı açmak için dinamit patlatan 2 işçi öldü. Olay yerinde bulunan 3 kişide yaralandı. Hastanede yaralıları tedavi edecek doktorların geç gelmesi hasta yakınlarının tepkilerine yol açtı.
İlçeye bağlı Sarıtepe köyü su ihalesini alan müteahhidin yanında çalışan Hamza Tabak ve Hüseyin Kömür, arık açmak için bağladıkları dinamitler aniden patladı. Çıkan bu korkunç patlama sonucunda, Tabak ve Kömür hayatlarını kaybederken, çalışanlara çay getiren köy imamı Sabri Fert ile Süleyman Fıstıkçı ve Hüseyin demir yaralandı. Yaralılar, Araban Sağlık Ocağı’nda ilk tedavilerini gördükten sonra Gaziantep Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.
Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın, çok yönlü olarak sürdürüldüğünü bildirdiler.
Öte yandan dün tedavi için Devlet Hastanesi’ne getirilen yaralılar 1,5 saatten fazla doktor bekleyince acilde tam bir dram yaşandı. Yaralıların yakınları 1.5 saatten fazla zamandır doktor bekliyoruz. Hiç kimse ilgilenmiyor. Böyle Devlet Hastanesi olmaz olsun. İnsanların göz göre göre ölmesi birilerinin işine mi yarıyor. Bu çarpıklı, düzensizlik, ilgisizlik niye bunları denetleyecek yetkili yok mu?” diyerek öfkelerini dile getirdiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *