ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Asgari ücret 15 milyon olmalı”

“Asgari ücret 15 milyon olmalı”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Türkiye’de toplumsal kesimler arasındaki gelir dağılımı adaletsizliğin korkunç düzeye geldiğini korkunç düzeye geldiğini belirten ANAP Şahinbey İlçe Başkanı Nihat Özcan
Türkiye’de toplumsal kesimler arasındaki gelir dağılımı adaletsizliğin korkunç düzeye geldiğini korkunç düzeye geldiğini belirten ANAP Şahinbey İlçe Başkanı Nihat Özcan, fakirin daha fakir, zenginin daha zengin olduğunu, işsizliğin ise had safhaya ulaştığını söyledi.
Enflasyonun yüzde yüzleri aştığı ülkemizde asgari ücretin 5.5 milyon lira gibi komik bir düzeyde olmasının utanç verici olduğunu kaydeden Özcan, “bugünün koşullarında 4 Kişilik bir ailenin aylık yalnızca kuru ekmek parası 2.5 milyon lira. Düşünün diğer ev kirası, elektrik, su, yiyecek, içecek ailenin giyim kuşanması vs. aylıktan geriye kalan 3 milyon lirayla nasıl karşılanır. Bu insanların yaşamaya hakkı yok mu? Onun için biz diyoruz ki bugünün koşullarında çalışan bir insanın aylık asgari ücreti en az net 15 milyon lira olmalı. Başka türlü bu koşullarda geçinmek mümkün değil. İnsanların yaşam seviyeleri giderek düşüyor” diye konuştu.

Memur ve işçiye en son ANAP iktidarı döneminde yeterli ücret verildiğini, daha sonra gelen iktidarların hiçbirinin memur ve işçiyi tatmin eden bir ücret vermediğini kaydeden Özcan konuşmasına şöyle devam etti:
“İktidara gelirsek önce işsizlik sigortası sistemini getirip halkı hiçbir zaman başkasına muhtaç etmeyeceğiz. Onların yaşam düzeylerinin yükseltilmesi için gerekeni yapacağız. Asgari ücreti vergi dışı bırakacağız. İşsiz insanlara iş imkânları yaratacağız. Bizim amacımız halkın refah düzeyini daha yükselmektir. Bunun için gerekli mücadeleyi vereceğiz.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *