ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Avrupa Topluluğu ile Gümrük Birliği “Bir yaşam biçimidir”

Avrupa Topluluğu ile Gümrük Birliği “Bir yaşam biçimidir”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.26
“Gümrük Birliği malların gümrüksüz olarak serbest dolaşmasıdır.”
“Gümrük Birliği malların gümrüksüz olarak serbest dolaşmasıdır.”
Bu Gümrük Birliği’nin en basit tanımı. Sadece mallardan sözediyor. Oysa Gümrük Birliği Türkiye’nin yönetimini, politikasını, maliyesini, insan haklarını, hatta “sokaktaki adam”ın zihniyetini bile etkileyecek.
Gümrük Birliği, piyasaları olduğu kadar, beyinleri de yaklaştıracak. Ticari amaçla da olsa yabancı dil öğrenen insan sayısı artacak. Birçok orta boy işletme bile Avrupa ülkelerindeki meslekleriyle ilgili gelişmeleri daha fazla izleyecek. Türkiye’den daha çok kişi yurt dışına iş gezisine gidecek, Gaziantep daha fazla yabancı iş adamını ağırlayacak. Birçok yerel şirket, yabancılarla ortaklığa gideceğinden ilişkiler sıklaşacak.

Sanayimiz Avrupa ile rekabet edebilmek için daha nitelikli işgücü talep edecek. Bu da üniversiteler üzerinde eğitim kalitesinin yükselmesi için baskıların artmasını, mesleki eğitim faaliyetlerinin yoğunlaşmasını doğuracak kısacası, Türkiye’nin çalışan insanlarının kalitesi yükselecek. Kaliteli insan, varlığını her alanda hissettirecek. Avrupa Topluluğu’nun Türkiye temsilciliğinin ilk bürosunu Gaziantep’te açması, topluluğun Gaziantep’e bakış açısının ne kadar önemli olduğunun bir kanıtıdır.
Yaşadıkça göreceğiz. Gümrük Birliği’nin “bir yaşam biçimi” olduğunu her alanda hissedeceğiz.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *