ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aykut Tuzcu’ya yapılan saldırıya tepki yağdı..

Aykut Tuzcu’ya yapılan saldırıya tepki yağdı..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Gazetemiz Sahibi Aykut Tuzcu’ya önceki akşam yapılan silahlı saldırı,
Gazetemiz Sahibi Aykut Tuzcu’ya önceki akşam yapılan silahlı saldırı, başta basın çalışanları olmak üzere tüm kamuoyunun tepkisine neden oldu. Aykut Tuzcu, geçtiğimiz Cuma günü akşam saat 22.10 sıralarında arabasını park edip evine girmek isterken, bir kişinin silahlı saldırısına uğramış, saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuluştu. Olay yerinde yapılan ilk tahkikatı Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Asayiş Şube Müdürü Zihni Okur bizzat izledi.

Bu yıl 50 yaşını kutlayacak olan Sabah’ın sahibine yapılan saldırının son derece iğrenç, tetikçinin arkasında bulunan kişilerinde korkak, kişiliksiz kimseler olduğunu belirten Sabah okurları, “Biz Sabah’ın Gaziantep’te objektif ve dürüst yayıncılığı garantisi olduğunu biliyoruz. Sabah’a yapılan saldırı Gaziantep’te dürüstlüğe, Atatürkçülüğe, yapılmış saldırıdır. Emniyet yetkilileri bu olayın faillerini mutlaka ortaya çıkarmalıdır” şeklindeki ifadeleri ile telefonlarımızın kitlenmesine neden oldular.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halil Zor’dan kınama
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halil Zor ve yönetim kurulu üyeleri, olayın hemen ardından bir basın toplantısı düzenleyerek, emniyet yetkililerinin olayın faillerini mutlaka bulması gerektiğini ifade ettiler. Başkan Zor ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra gazetemiz bürosuna gelerek, Aykut Tuzcu’ya geçmiş olsun dileğinde bulunup, “Her zaman yanınızdayız” dediler.

Saldırı ile ilgili tahkikat sürüyor
Emniyet Yetkilileri, Gazetemiz Sahibi Aykut Tuzcu’ya yapılan silahlı saldırı ile ilgili olarak, gazetemiz yöneticilerinin ifadelerine başvurarak, şüphe taşıyan isimler üzerinde tahkikata başladılar.

Vali Güler: “Büyük üzüntü duydum”
Vali Muammer Güler, olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade ederken, “Emniyet Müdürümüzle görüşüp, konu hakkında detaylı bilgi aldım. Olay en ince ayrıntısına kadar araştırılıp, suçlular mutlaka bulunacaktır. Gerekli tüm tahkikatlar yapılıyor, bizde adım adım takip ediyoruz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da tüm ipuçlarının değerlendirildiğini ve olayın çözümlenmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını açıkladı.

Rektör Büğet:”İnanamadım”
Gazetemiz Sahibi Aykut Tuzcu’yu arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Uğur Büget’te, “Haberi gazetede okuyunca inanamadım, o nedenle sizi arayıp teyit ettirme gereği duydum. Gaziantep gibi çağdaş ve asayişi iyi olan kentte böyle bir şeye nasıl cesaret edilebilir, inanamıyorum” şeklinde konuştu.

Mustafa Taşar “Şok oldum”
ANAP İl Başkan Vekili Mehmet Yiğit ile yönetim kurulu üyeleri olayı duyar duymaz gazetemize gelip geçmiş olsun dileğinde bulunurken, ANAP Gaziantep Milletvekili Mustafa Taşar, “Gaziantep’te Sabah’ın yerini ve önemini herkes çok iyi bilir. Haberi gazetelerden okuyunca şok oldum ve inanamadım son derece çirkin bu davranışa tevessül edenleri ve olayın gerisinde bulunanları şiddetle kınıyorum” diye konuşarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Devlet Bakanı Abdülkadir Ateş:”İğrenç bir olay”
“Size yapılan saldırıyı, özgür Türk basınına, demokrasiye ve hepimize yapılmış kabul ediyoruz. Bu saldırıya tevessül edecek kadar gözü dönmüş insanlar, mutlaka yakalanıp gerekli cezaya çarptırılacaktır. Bunun takipçisi olacağız ve her zaman yanınızdayız.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *