ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Babamız bizi evlendirmedi”

“Babamız bizi evlendirmedi”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye’deki gibi başı bozuk,
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye’deki gibi başı bozuk, cazip bir rant gelirinin bulunmadığını söyledi. Rant gelirimim vergilendirilmesi gerektiğini ifade eden Aslan, asgari ücretten alınan verginin kaldırılmasına yanaşılmazken, en kolay para kazanan bankalara ve finans kurumlarına kimsenin dokunmadığını savundu.

“Kızı kaçırdık”
Mehmet Aslan’ın geçtiğimiz Cumartesi günü Adıyaman^’da yapılan TOBB toplantısında yaptığını konuşma büyük bir ilgi uyandırdı. Mehmet Aslan’ın bölge sanayici iş adamlarına tavsiyede bulunurken, “Biz devleti Baba bildik. Babamız bizi evlendirmedi. Biz de kızı kendi gücümüzle kaçırıp evlendik. Aile, yuva sahibi olduk. Sizler de bu yöntemi denerseniz, başarılı olursunuz” şeklindeki sözleri alkış topladı.

“Devlet yeniden yapılanmalı”
Vali Muammer Güler de, Adıyaman’da yaptığı konuşmada, devletin yeniden yapılandırılması gerektiğini vurgularken, “Yetki genişliği ilkesi artık Türkiye’de işlememektedir. Merkezi idarenin taşradaki tetkileri, verimsiz, pahalı ve israf içinde kullanılmaktadır” diye konuştu.

“Üretim yapmanın kutsallığı kalmadı”
Üretim yapmanın kutsallığının sanayici tatmin etmediğini, nakit parası olanın üretimden kaçıp repoya, faize devlet tahviline yöneldiğini bildiren Aslan şöyle dedi:
“Aslında tam tersi olmalı. Rant yoluyla para kazanmak zor, üretim yaparak para kazanmak cazip olmalı. Herhalde dünyada böyle rant gelirlerin başıbozuk ve cazip olduğu başka bir ülke yok. Öncelikle hükümetin cazip olduğu başka bir ülke yok. Öncelikle hükümetin cazip olan rant gelirlerini vergilendirmesi gerekiyor. Vergi sisteminde adaleti sağlamalı, vergiyi kaçıranı da affetmemelidir. Ama bizde duruma bir bakalım. Mesela Kurumlar Vergisi’nde KDV ile birlikte kazancın yüzde 70’ini devlet istiyor. Bu durumda vatandaş kaçırmak zorunda. Ama bu oran yüzde 20 olursa, vergisini seve seve verir”

“Bankalara dokunan yok”
Asgari ücretten vergi alınmaması gerektiğini ifade eden Aslan, “Yıllardan beri bunu savunuruz. Aslında tüm siyasiler de savunur. Bakın seçim vaatlerine, hepsinde asgari ücretten vergi alınmaması vardır. Emeğinden başka hiçbir şeyi olmayan bu insanların kazancının bir bölümü vergi olarak alınırken, bankalara ve finans kurumlarına dokunan yok. Devletin asgari ücretli yerine bankaların finans kurumlarının üzerine gitmesi gerekir.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *