ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Balıklarımız ucuz”

“Balıklarımız ucuz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Güzel, Gaziantep’teki balıkların kıyı kentlere oranla hem ucuz,
Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Güzel, Gaziantep’teki balıkların kıyı kentlere oranla hem ucuz, hem de bol çeşitli bulunduğunu söyledi.
Sezon başından bu yana balık fiyatlarının aynı olduğunu hiç zam yapmadıklarını belirten Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Kasım Güzel, akaryakıta son yapılan zamlar karşısında zor durumda kaldıklarını belirterek, “Nakliye ücretleri arttı, eğer toptancılar zam yaparsa o zaman bizim de zam yapmamız kaçınılmaz olur” dedi.
Gaziantep’te Balıkçılar Kooperatifi’ne üye 12 esnafın bulunduğunu, ancak kentin değişik yerlerinde çoğu ruhsatsız 200 dolayında satıcının olduğunu hatırlatan Güzel şöyle dedi:
“Tablacıda dâhil herkes balık satıyor. Dolayısıyla bu gerçek esnafın satışını önemli ölçüde etkiliyor. Sağda solda gelişi güzel yerlerde satılan balıkların sağlıklı olup olmadığı belli değil. Onun için ben burada balık almak isteyen vatandaşlara mutlaka ruhsatı olan balıkçılardan alış veriş yapmalarını öneririm. Aksi halde başlarına zehirlenmede dâhil her türlü hastalık gelebilir.”
Güzel, Gaziantep’in sahil kenti olmamasına rağmen balıkçılarda bol çeşit bulunduğunu, fiyatların da yine Ankara hariç diğer bütün iller ile eşit ya da daha düşük seviyede olduğuna dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti:
“Çeşit sıkıntımız yok, yaklaşık 12-13 çeşit balık satıyoruz, vatandaşlarımız istediği balığı gerçek satıcılarımızda bulabilirler. Fiyatlarımız çok uygun. Ayrıca genellikle İskenderun, Karadeniz ve Mersin illerinden getirdiğimiz balıklarımız halka taze bir şekilde sunmak için gerekli çaba ve gayreti gösteriyoruz.” Kasım Güzel, halkın alım gücünün zayıf olması nedeniyle balık satışlarının düşük olduğunu sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *