ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Başhekim enflasyonu

Başhekim enflasyonu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
Devlet Hastanesi Başhekimliği için tam anlamıyla bir aday enflasyonu yaşanıyor.
Devlet Hastanesi Başhekimliği için tam anlamıyla bir aday enflasyonu yaşanıyor. İstifa kararı alan Mehmet Özdal’dan boşalacak olan koltuğa oturmak için 15’in üzerinde doktor yoğun faaliyette.
Halen Başhekim olarak görev yapan Mehmet Özdal, siyasilerden gelen baskılardan bıktığı için geçtiğimiz aylarda istifa etti. Ancak, henüz hükümet kurulmadığı belirtilerek, yeni bir hükümet kurulana kadar kalması istenildi ve istifası işleme konulmadı.

Şimdi Devlet Hastanesi doktorları başhekim olmak için siyasilerin çevresinden ayrılmıyorlar. Başhekim adaylarının sayısının 15’in üzerinde olduğu ifade edilirken, başhekim olmak için çaba gösterenlerden bazıları şunlar: Başhekim yardımcısı Kureyş Bozkurt, eski Başhekimler Bilgen Torun ve Ahmet Okutucu, Cahit Kuyucu, Nejat Yağ, Nejdet Karslı, Mahmut Apaydın, M. Emin Türk ve Mehmet Keskinsoy. Diğer taraftan başhekim olmak için daha gizli çalışan çok sayıda doktor bulunduğu belirtilirken, bazı başhekim adaylarının sık sık Ankara’ya gittikleri ve politikacıların kapılarını bekledikleri bildirildi.

“Milletvekili adaylığı için bulunmaz yer”
Devlet Hastanesi Başhekimliği’nin, siyasilerden gelen baskılar ve haksız isteklere yanıt vermek gibi olumsuz çalışma şartları bulurken, politikaya atılmak için de bulunmaz bir yer oldu ifade ediliyor. Özellikle politikadan beklentileri olan, milletvekili olmak isteyen doktorların başhekimliğe hevesi olduğu bildiriliyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *