ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Basın özgürlüğü ciddi şeklide tehdit altında”

“Basın özgürlüğü ciddi şeklide tehdit altında”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Basın Konseyi Genel Sekreteri Nilüfer Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada gazetecilere yapılan saldırırla ilgili faillerin
Basın Konseyi’nden Kınama
Basın Konseyi Genel Sekreteri Nilüfer Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada gazetecilere yapılan saldırırla ilgili faillerin en kısa sürede adalete teslim edilmelerini istedi. Yalçın, son zamanlarda basın mensuplarına yönelik saldırıların gittikçe tırmanma gösterdiğini belirterek şunları kaydetti:
“Kısa bir süre önce güvenlik güçlerince gözaltına alındığı sırada öldürülen gazetesi Metin Göktepe’nin katilleri henüz yakalanmadan, bu kez Sabah gazetesi magazin yazarı Kenan Erçetingöz, iki arkadaşı ile birlikte gittiği bir gece kulübünün iki fedaisiyle onlara katılan kişiler tarından ağır saldırıya uğramıştır. Dört kişinin feci şekilde dövdüğü Erçetingöz’ün ayak bileğinin kırıldığı, hastaneye kaldırılarak ameliyat edildiği ve üç ay iş görmez durumda kalacağı öğrenilmiştir.

Öte yandan, Gaziantep’te yayınlanan yerel Sabah Gazetesi sahibi Aykut Tuzcu da önceki gece evine giderken, meçhul bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Tuzcu, şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu”
Yurdumuzda basın özgürlüğünün ciddi şekilde ihlal edildiği, bu gibi saldırıların önlenmesi için gerek siyasal gücün, gerek güvenlik güçlerinin köklü önlemler almalarının zorunlu olduğunun Basın Konsey’ince defalarca önerildiğini kaydeden Yalçın, “Ancak, bu başvuru ve uyarıların ciddi bir yaklaşımla dikkate alınmaması sonucu, Türkiye’de basının görev yapma koşulları can güvenliğini sürekli tehdit eden bir düzeye gelmiştir”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *