ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bayan konsolostan partilere ziyaret

Bayan konsolostan partilere ziyaret
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.16
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.16
ABD, Adana Konsolosu Elizabeth Shelton DYP, CHP, ANAP, HADEP ve RP’yi
ABD, Adana Konsolosu Elizabeth Shelton DYP, CHP, ANAP, HADEP ve RP’yi ziyaret ederek seçimlerle ilgili görüş alış-verişinde bulundu. Shelton, ziyaretlerinin özel bir nedeni olmadığını, amacının yaklaşan genel seçimler öncesi siyasi partilerle fikir alış-verişinde bulunmak olduğunu ifade etti.
Shelton, tercümanı aracılığı ile yaptığı açıklamada, “Önümüzde bir seçim var. Siyasi partilerin il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek çeşitli konulardaki görüşlerini öğrendim. ABD Türkiye’deki demokrasinin devamından yanadır. Bölgedeki siyasi parti temsilcileri ile yaptığımız görüşmede, bu seçimlere büyük ilgi olduğunu gördük” diye konuştu.
Gümrük Birliği’ne de değinen Shelton, “Biz Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne kabul edilmesini başından beri istiyor ve destekliyorduk” şeklinde konuştu.
Shelton, “Biz bütün partileri ziyaret ediyoruz. Çok açık olarak ülkede bir seçim var. Bu nedenle de öyle özel bir neden yok. Bilindiği gibi siyasi partilerin kendi illerinde ve genel merkezde konuları nasıl görüştükleri hususunda bilgi edinmek istedim. Zaten Amerika Birleşik Devleti de Türkiye’deki demokrasinin devamından yanadır. Bölgedeki siyasi partilerde yaptığımız görüşmelerde bu seçimlere büyük ilgi var. Ayrıca Türkiye’nin GB’ye kabul edilmesini biz başından beri istiyor ve destekliyorduk. Biz bu konuda fikrimizi çok açık bir şekilde açıkladık” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *