ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Baykal'la olmaz

Baykal'la olmaz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.05
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.05
CHP kurultayı bugün toplanıyor. Kurultaydan Gaziantep'ten 18 delege oy kullanacak. Gaziantepli delegeler, Deniz Baykal'ın adaylığına karşı çıkarken, tekrar aday olmamasını istiyorlar. Baykal'ın yanında Karayalçın'ın da adaylığı tepki görürken, Baykal'ın t
CHP kurultayı bugün toplanıyor. Kurultaydan Gaziantep'ten 18 delege oy kullanacak. Gaziantepli delegeler, Deniz Baykal'ın adaylığına karşı çıkarken, tekrar aday olmamasını istiyorlar. Baykal'ın yanında Karayalçın'ın da adaylığı tepki görürken, Baykal'ın tekrar seçilmesi halinde partide bölünmelerin yaşanabileceği belirtiliyor. Gaziantepli Kurultay delegeleri arasında Tarhan Erdem ve Hurşit Güneş isimleri ön plana çıkıyor.
“Tek adayla kurultaya gidilmesinden yanayım”
Kurultay delegeleri Ruhi Karadağ, partide genel başkan adayı enflasyonu yaşandığını belirterek, “Aslında bu kadar adayın olması partiye olan güveni, ilgiyi artırırken, partinin de ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Fakat ben buna rağmen tek adayla kurultaya getirmesinden yanayım. Eğer ortak bir aday etrafında birleştirilemezse, oyumu rastgele bir adaya vereceğim. Ama bu tercihim Baykal dışında olacaktır” dedi.
Genel Başkan, Tarhan Erdem olabilir. Fethi Kahraman partiyi toparlayarak bir isim etrafında birleştirilmesinden yana olduğunu ifade ederek, “Her şeyden önce Deniz Baykal'ın aday olmasına kesinlikle karşıyım. Baykal aday olmamalı. Baykal'ın tekrar genel başkan olması, partiyi geriye götürür.
Genel Başkan Tarhan Erdem ve Hurşit Güneş olabilir. Seçilecek genel başkan partiyi toparlamalı. Pati sıfırdan yapılmalı. Gerekli tüzük değişikliğine gidilmeli ve partiye sol kimlik kazandırılmalı” diye konuştu. Baykal gelirse parçaya böler. Mustafa Doğan, Baykal'ın tekrar aday olmasının bir talihsizlik olduğunu belirterek şunları söyledi: “Genel başkanlıktan istifa eden birinin aradan fazla bir zaman geçmeden tekrar aynı göreve aday olması yanlış.
“Baykal aday olursa partinin bölünmesine yol açar”
Bu nedenle Baykal bu yanlışı yapmamalı. Ben bu kurultayda Baykal'ın dışında bir adaya oy vereceğim. Partiyi sol kimliğe kavuşturacak biri genel başkan olmalı. Partiyi toparlayacak biri olmalı. Bu nedenle adaylığını açıklayan iller arasında Fikri sağlar veya Ercan Karakaş bence iyi birer isim. Halkın mesajını iyi anlamak gerek. Süleyman Bakır diğerleri gibi kendisi de Baykal'ın adaylığına karşı olduğunu söyledi.
Bakır, 18 Nisan seçimlerinde seçmen bir mesaj verdi. Yani mevcut kadroları ile bu işin olmayacağının mesajını verdi. Bu nedenle mevcut yönetim kadroları tümden değişmeli. Parti'nin ivedi olarak toparlanması, güçlenmesi ve halkın umudu olabilmesi için artık gruplaşmadan kaçınmak gerekir. Aklın yolu birdir dedi.
“Partiyi toparlayacak adayı seçeceğiz”
Karaca Türkmen partiyi toparlayacak tüzük kurultayı ve yeniden yapılanmayı yapılabilecek yeni bir genel başkan ve yeni bir kadroya ihtiyaç olduğunu belirterek, “CHP'liler sağduyulu hareket ederek kendilerine yakışan, CHP'ye yakışan, Türkiye'ye yakışan bir genel başkanı ve yönetimi iş başına getirecektir. CHP yeniden halkın umudu haline gelecek. Kurultayda birlik mesajının çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
“Baykal sıradan bir üye olarak kalmalı”
Hasan Öztürkmen, Deniz Baykal'ın aday olmasına şiddetle karşı olduğunu belirterek, “Baykal artık bir partide sıradan bir üye olarak kalmalı ve deneyiminden partililer faydalanmalı. Baykal dışında mevcut adayların hangisi seçilirse seçilsin partiyi toparlar. Yeter ki Baykal olmasın. Kurultaya kuruluk ve hizip gözüyle bakılmamalı. Her düşünce kucaklanmalı. Yeni yüzlere, genç insanlara yer verilmeli” dedi. “Baykal yanlış yapıyor”
Zeynel Güçyetmez kurultayla ilgili olarak partiyi toparlayabilecek bir genel başkan düşünüyoruz. Böyle bir oluşuma destek vereceğiz. Baykal'ın adayı olmasını tasvip etmiyorum. Partinin bu duruma düşmesinden kendini sorumlu tutup istifa etti. Şimdi tekrar aday oluyor. Bu çok yanlış dedi. Baykal'ı ve Karayalçın'a yol yok.
Ahmet Kınacılar, yeni, birikimli, partiyi kucaklayabilecek birini genel başkan olarak görmek istediklerini ifade ederek, “Gaziantepliler olarak denenmişlerin bir daha denenmesini istemiyoruz. Örneğin Baykal ve Karayalçın aday olmamalı. Bunlara oy vermeyeceğiz. Artık bu partiye yeni, genç, deneyimli biri gelen genel başkan olmalı. Partiyi toparlayacak biri olmalı. Hurşit Güneş, Altan Öymen veya Tarhan Erdem olabilir” şeklinde açıklamada bulundu.
“Genel başkanın dürüstlüğü tartışılmalı”
Halil Güneş CHP'de artık aranan genel başkanın İnanılır ve güvenilir insan olması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Genel başkanın dürüstlüğü tartışılmalı. İnançlı, ilkelerini ve düşüncelerini sadece lafta değil, hayatın her döneminde, partiye de taşıyacak inançlı kadroların peşindeyiz. Bunu oluşturmak için mücadele ediyoruz. Bununla kurultaydan çıkmasına gayret göstereceğiz. Baykal'ın aday olmasına kesinlikle karşıyım.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *