ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Belediyelerin kalifiye eleman fakülteleri kurulmalı”

“Belediyelerin kalifiye eleman fakülteleri kurulmalı”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.56
Büyükşahinbey Belediye Başkanı Yiğit:
“Belediyelerin kalifiye eleman fakülteleri kurulmalı”
Gaziantep Büyükşahinbey Belediye Başkanı Ökkeş Yiğit, belediyelerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanması için, yerel yönetim fakülteleri kurulması gerektiğini söyledi.
Yiğit, Gaziantep Gaziteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, özellkle yeni kurulan ve gelişmekte olan beldelerdeki belediyelerin yetişmiş ve deneyimli eleman ihtiyacını karşılayamadıklarını kaydetti. Türkiye’deki 2 bin 745 belediyede yaklaşık 2 milyon kişinin çalıştığını belirten Yiğit, “Yerel yönetimlerin halka en iyi şekilde hizmet edebilmeleri, yetişmiş elemana sahip olmalarıyla mümkündür. Uzmanlık gerektiren birimlerde eğitimli insanlara ihtiyaç var. Özelikle ilçe ve belde belediyelerin kalifiye eleman sıkıntısı had safhada bulunuyor”
Yiğit, yerel yönetimlerin yetkilerinin genişletilmesinin gündemde olduğuna ve bu konuda çalışmalar yapıldığına işaret ederek, “Önemli olan yetkilerin artırılması değil, belediyelere ekonomik desteğin sağlanmasıdır. Politik hesaplar yapılması ve tüm belediyeleri eşit kaynak aktarılmalı” diye konuştu.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *