ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Borçları takas edelim”

“Borçları takas edelim”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.30
Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Belediye’nin kamu kurumlarından alacaklarının kamu
Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Belediye’nin kamu kurumlarından alacaklarının kamu kurumlarına olan borçlarıyla takas edilmesi gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi2nin kamu kurum ve kuruluşlarına 260 milyar lira borcu olduğunu, ancak bunun karşılığında da 561 milyar lira su parası alacağının bulunduğunu belirterek, “Kamu Kurum ve kuruluşlarına verdiğimiz suyun parasını tahsil edemiyoruz. şu anda okul, hastane, hapishane ve diğer resmi kurumlardaki alacağımızın toplamı 561 milyar liradır. Ancak bizim bu suyu kesme şansımız yok. Diğer taraftan para da tahsil edemiyoruz” dedi.
Belediyelerin borçlarının alacakları ile mahsuplaşılması gerektiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, “Bu hesaplar takas edilmeden, mahsuplaşılmadan kapanmaz. Bizim devletten alacağımız var. Diğer taraftan devlete de borcumuz var. Bunların mahsuplaşılması için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı, kanunlar çıkartılmalı. Şimdi bir taraftan alacağımızı tahsil edemezken, diğer taraftan borçlarımızdan dolayı iller Bankası’ndan gelen kaynaklarımız kesiliyor” şeklinde açıklama yaptı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *