ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Borçlular kaçmasın”

“Borçlular kaçmasın”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mahmut Özbirecikli, borcunu ödeyemeyen esnafı icraya vermek istemediklerini
Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mahmut Özbirecikli, borcunu ödeyemeyen esnafı icraya vermek istemediklerini, ancak esnafın kredilerinden kaçmasının işleri daha da zorlaştırdığını söyledi.
1995 yılı içerisinde esnaf sanatkâra 121 milyar lira verdiklerini, 1996 yılının ilk ayında ise verilen kredi miktarının 22 milyar lirayı bulduğunu belirten Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Özbirecikli, “Bir taraftan para verirken, diğer taraftan parayı tahsil etmekte güçlük çekiyoruz. Ekonomik kriz nedeniyle esnaf kredi borcunu ödemekte güçlük çekiyor. Biz bu durumda olan esnafa her zaman yardımcı olmaya hazırız. Ancak esnaf bizden kaçıyor. Gelse, durumunu anlatsa kendisine yardımcı olacağız. Bir çaresine bakacağız” diye konuştu.

“İcraya vermek istemiyoruz”
Borcunu ödemeyen esnafı icraya vermekten hoşlanmadıklarını, icrayı son çare olarak düşündüklerini ifade eden Özbirecikli, amaçlarının esnafı zor durumda bırakmak değil yardımcı olmak olduğunu söyledi. Özbirecikli, “biz 50 milyon lira borcu olan bir esnafı icraya verdiğimizde avukat masrafı, mahkeme masrafı derken borç 60 milyon lirayı geçiyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *