ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Böyle koalisyon olmaz”

“Böyle koalisyon olmaz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Alan, iş dünyasının siyasi istikrarsızlıktan patlama noktasına
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Alan, iş dünyasının siyasi istikrarsızlıktan patlama noktasına geldiğini söyledi.
Anayasa Mahkemesi’nin güven oylaması, Çekiş Güç ve Olağanüstü Hal ile ilgili meclis kararlarını iptal etmesi politikada hareketliliğe neden olurken, GTO Başkanı Mehmet Aslan, “Biz bu hükümetten bir şey anlamadık” dedi.

“Bu nasıl koalisyon?”
Şu anda ülkenin koalisyon hükümeti ile yönetildiğini, koalisyonlarda tarafların birbirine yardımcı olması gerektiğini belirten Aslan, “Hükümetin adı koalisyon hükümeti. Koalisyonda taraflar birbirine yardım etsin, birbirlerini yemek için çaba sarf ediyorlar. Böyle hükümet olur mu? Böyle ülke yönetilir mi? Diyerek, koalisyonun mevcut şekil ile devam etmemesi gerektiğini ifade etti.

İstikrarsızlık ekonomiye yansıyor
Hükümetteki istikrarsızlığın ekonomik dengeleri de bozduğunu söyleyen aslan, “Hükümetteki en küçük kıpırdamalar ekonomiye yansıyor. Bugün ülkemiz rant, repo ve faiz cenneti haline geldi. Enflasyon başını almış gidiyor. Bütün bunlar ülkemizdeki siyasi iktidarsızlıktan kaynaklanıyor.
Nasıl ki, şimdi ülkenin tepesinde her şey karman çormansa ekonomi de öyle oluyor. Önce istikrar sağlanmalı” şeklinde konuştu.

“Ülkenin zamanını çalmasınlar”
Aslan, ülkenin kaybedecek zamanı bulunmadığını belirtirken konuşmasını söyle sürdürdü: “Her geçen gün ülkenin aleyhine işliyor. Ekonomi berbatlaşıyor. Yada aklı selim bir şekilde hareket edip, ülkeye yararı olmaya çalışsınlar yada ülkenin zamanını almasınlar. Çünkü buna tahammülümüz yok. Bana göre hükümetin bundan sonra sağlıklı bir şekilde yürümesi için güven tazelemesinde fayda var. Eğer ikili koalisyon yürümüyorsa, üçlü koalisyon denenebilir. Ülkede sorunlar dağı gibi. Bir an önce güçlü bir icraat hükümeti kurulmalı”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *