ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik: 5 Milyarlık evde oturandan 2 milyonu alırım”

Bozgeyik: 5 Milyarlık evde oturandan 2 milyonu alırım”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Şehitkâmil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, kendisini Çevre Temizlik Vergisi’ni Şahinbey İlçesi’ne göre daha
Şehitkâmil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, kendisini Çevre Temizlik Vergisi’ni Şahinbey İlçesi’ne göre daha fazla almakla suçlayanlara, “5 milyarlık evde oturanlardan yılda 2 milyonu alırım. Gücüm yetse daha fazlasını da alırım” diye yanıt verdi.
Gecekondu da oturan bir vatandaşla, 5 milyarlık bir dairede oturan vatandaştan aynı vergiyi almanın adaletsiz olacağını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Şahinbey Belediyesi bu onunda hatalı uygulama yapıyor. Biz hatayı tekrarlamayız. Herkesten gücüne göre çevre temizlik vergisi almak zorundayız. Bunu yapmazsak kanunlar karşısında suç işlemiş oluruz. Başka çaresi yok, almak zorundayız” dedi.

“En fazla hizmet zenginlere gidiyor”
Bozgeyik, en fazla hizmetin varlıklı insanların oturduğu semtlere gittiğini ifade ederken, “En fazla ağaç Değirmiçem, Fevzi Çakmak, Sarıgüllük ve Emek gibi varlıklı insanların oturduğu mahallelere dikiliyor. En fazla kaldırım bu mahallelere yapılıyor, en fazla kaldırımlarda bu mahallelere yapılıyor, en fazla park da bunlara. En fazla bulvar bu semtlerde. Bu kadar hizmet götüreceksin, vatandaş yılda 2 milyon liraya çok diyecek. Bunu anlatmak mümkün değil” şeklinde konuştu.

2 milyon liranın aylara bölündüğünü her aya 175 bin lira düştüğünü söyleyen Bozgeyik, “Bu gün 175 bin lirayı çocuğa harçlık olarak veriyorlar. Böyle bir miktardaki paraya vatandaşın tepki göstermesini anlamıyorum. Şehirde yaşamanın bir bedeli vardır, hizmetin bir bedeli vardır. Hizmet de parayla olur” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *