ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik toplu konut da iddialı

Bozgeyik toplu konut da iddialı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
Toplu Konut Alanı ile ilgili çalışmaları anlatan Şehitkâmil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik,
Toplu Konut Alanı ile ilgili çalışmaları anlatan Şehitkâmil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, bir yıl sonra 250 konutun tamamen, 500 konuta da kaba inşaatının biteceğini söyledi.
Çakmak Bölgesi’nde 99 metrekare olarak yaptırılacak olan konutlara üye olmak isteyenler 50 milyon lira peşinat ödedikten sonra Mayıs ayında itibaren 5 milyon lira aidat yaptırılacaklar. 20 Ağustos ve 20 Aralık’ta da 25’er milyon lira olmak üzere 60 milyon lira ara ödeme yapılacak. 30,36 milyon lira altyapı bedeli ise 36 ayda ödenecek.

Şehitkâmil Belediyesi öncülüğünde kurulan Safa-Merve Konut Yapı Kooferatifi’nin dar gelirli vatandaşlara konut üreteceğini ifade den Bozgeyik, dün 2600 konutun yapılacağı Çakmak Toplu Konut Alanı’nı tanıttı.
Araban Yolu üzerinde 350 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan toplam 2 bin 600 konutun çok kısa bir sürede tamamlanacağını ifade eden Bozgeyik, şöyle dedi:
“Amacımız daha güvenli, daha süratli ve daha ucuza halkımızı konut sahibi yapmaktır. Toplu konutları yapmak üzere EN-SA şirketi ile anlaştık. İnşaatlarımız tünel kalıp sistemi denilen teknoloji ile yapılacaktır. Bu sistemin özelliği çok süratli ve ekonomik oluşudur. Bir yılda 500 konutun kabasını ve 250 konutunda incesini bitirmeyi planlıyoruz. Öncelikle dar gelirli vatandaşlar için planlanan konutların inşaatına mayıs ayı sonunda başlayacağız”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *