ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik’in isyanı

Bozgeyik’in isyanı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
Şehitkamil Belediyesi, Temizlik İşleri’nden sonra, Fen İşleri ve Asfalt şantiyesini de özelleştirirken, Park ve Bahçeler de sırada bekliyor
“Belediyeyi kaymakama teslim ederiz”
Şehitkamil Belediyesi, Temizlik İşleri’nden sonra, Fen İşleri ve Asfalt şantiyesini de özelleştirirken, Park ve Bahçeler de sırada bekliyor

İflas eden tüccar konumuna düşeriz”
Ayakta kalmak için özelleştirmeden başka çareleri bulunmadığını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Zaten hükümet de böyle yapıyor. Çünkü aksi taktirde iflas eden bir tüccar konumuna düşeriz. Önce Temizlik İşleri’ni, ardından da Fen İşleri ile asfalt şantiyesini özelleştirdik. Sadece Park ve Bahçeler kaldı. Onu da önümüzdeki aylarda özelleştireceğiz. Bu şirketle mukavele imzaladık ve bütün araçları şirkete devrettik” diye konuştu.

Belediyelerin zor durumda olduğunu ve kaynak sıkıntısı çektiklerini ifade eden Bozgeyik, yeni hükümetten yardım beklediklerini belirterek, “Eğer bu hükümet de geçmişteki hükümet gibi belediyelerin sorunlarına el uzatmazsa, onlara, alın bu belediyeyi kaymakamlara verin, ilçeyi onlar idare etsin” deriz. İllerde de belediyeleri valilere veririz” diyerek belediyelerin önemli ölçüde kaynak sıkıntısı çektiklerini bildirdi.

“Lokavt kararı alan ilk belediye değiliz”
Toplu sözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlığın ardından sendikanın grev, kendilerinin de lokavt kararı alındığını hatırlatan Bozgeyik, daha önce Konya ve Sivas belediyelerinin de lokavt kararı alındığını, ancak uygulamaya koyamadıklarını bildirdi. Bozgeyik, “Nasıl ki, sendikanın grev hakkı varsa, bizim de lokavt kararı alma hakkımız var. Her iki hak da yasaldır. Ancak biz sorunun masa başında çözülmesinden yanayız” dedi. Bozgeyik konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şunu da belirtmek isterim ki, sendika greve giderse bizi çok fazla etkilemez, yani hizmetlerimiz durmaz. Çünkü, şu anda park ve bahçelerin dışında tüm hizmetleri özelleştirdik. Park ve Bahçeleri de özelleştireceğiz. Hükümet memura yüzde 20 zam teklifi yapıyor, biz ise ilk 6 ay için yüzde 15 şeklinde teklifte bulunuyoruz. Para yok, bol keseden harcayamayız. Bu olamaz. Bir işçinin maliyeti 20-25 milyon lira. İşçinin Maliyesi’ni SSK’sını yatırmazsanız, bir ayda yüzde 15 zam istiyorlar. Bu işçinin cebine girmiyor ama, belediyeden çıkıyor” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *