ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“BSP üzerine düşeni yaptı”

“BSP üzerine düşeni yaptı”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
BSP İl Başkanı Vural, sosyalistlerin birlikteliklerinin şart olduğunu söyledi. BSP’nin 2 Martta yapılacak genel kurulu ile
BSP İl Başkanı Vural, sosyalistlerin birlikteliklerinin şart olduğunu söyledi. BSP’nin 2 Martta yapılacak genel kurulu ile yeni kurulan ÖDP’ye iltihak edeceğini ifade eden BSP İl Başkanı Hüseyin Vural, ÖDP’nin şuan ki yapısıyla bir umut olduğunu vurguladı.

Türkiye’de belli bir sol potansiyelinin olduğunu kaydeden Vural, sosyalistlerin biran önce aralarındaki dağınıklığa son verip güçlerini birleştirmeleri gerektiğini belirterek şöyle dedi:
“BSP kurulduğu günden bu yana sosyalistlerin birlikteliğinin sağlanması açısında büyük fedakârlıklar yapmıştır. Ve bu alanda da büyük bir yol kat edilmiştir. Ve şimdi yeni fedakârlık yapıp ÖDP’ye geçme kararı almıştır. 2 Martta yapılacak genel kurul ile partimizi kapatıp mücadeleye ÖDP çatısı altında devam ettireceğiz. Tüm sosyalist çevreleri de güçlerini ÖDP çatısı altında birleştirmeye çağırıyoruz. Ve BSP iki yıllık geçmişinde tarihi misyon görevini kendine yakışır bir şekilde tamamlamıştır. Ancak bu süreç içinde bir takım eksiklerimiz olmuştur”

Vural konuşmasına şöyle devam etti:
“Eğer ÖDP ‘ye destek olunursa yaşar, yoksa da sönük kalır. Ancak ÖDP şuan ki yapısıyla bir umuttur, coşkudur, güzelliktir ve özgürlüktür. Eğer bu coşkuyu arttırıp ileriye taşırsa, emekçi kitlelerin eksiksiz güvenini kazanırsa ÖDP güçlenir. Bundan da kuşkumuz yoktur.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *