ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bu kadar cami yeter!“

“Bu kadar cami yeter!“
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.23
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.23
Türkiye'de yeteri kadar cami olduğu şeklindeki açıklamaları ile kamuoyunun dikkatini çeken FP Gaziantep Milletvekili Bedri İncetahtacı, bu düşüncesinde ısrarlı olduğunu belirterek, DSP ve ANAP’lılardan da tebrikler aldığını söyledi.

Türkiye'de yeteri kadar cami olduğu şeklindeki açıklamaları ile kamuoyunun dikkatini çeken FP Gaziantep Milletvekili Bedri İncetahtacı, bu düşüncesinde ısrarlı olduğunu belirterek, DSP ve ANAP’lılardan da tebrikler aldığını söyledi.
Türkiye'de 72 bin tane cami var. Diyanet'in cami yapmak yerine, camilerde verilen bilgileri kontrol etmesi gerektiğini söyleyen İncetahtacı, Türkiye'de şu an 72 bin cami bulunduğunu ve her 6 saatte bir caminin yapıldığını ifade etti. Bu kadar caminin yeterli olduğunu belirten İncetahtacı, bu kadar cami bu nüfusa yeter. Yeni camiye gerek yoktu.
Her şeyden önce vatandaş ihtiyaç olduğunda kendi camisini yapıyor. Örneğin yeni bir köy kurulduğunda, orada oturan vatandaşlar imece usulüyle camisini yapıyor. Onun için diyanet böyle şeylerle uğraşmamalı. Diyanet dediğin aslın, gerçeğin öğretilmesi için gayret sarf etmelidir. Camilerin yapılmadan önce yerleri, estetik yapıları ve hukuka uygunluğunun mutlaka sağlanması gerektiğini söyleyen Bedri İncetahtacı, camiler Allah'ın evidir. Hiçbir ideolojinin, siyasi partinin, ekolün yeri değildir. Cami ibadet yeridir. Camilerin azlığına ya da çokluğuna halk karar vermeli. Diyanet karışmamalı. Camii'nin görünümü mimarisi güzel olmalı şeklinde konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeniden yapılandırılmasından yana olduğunu vurgulayan İncetahtacı, Diyanet'in hantal yapıdan kurtulup camilerden verilen bilgilerin, hurafelerden uzak, insan ile toplumu özgürleştiren, Kuran'a uygun bilgiler olmasını sağlaması lazım. Bunları takip etmesi, denetlemesi lazım. İnsanların dini daha sağlıklı öğrenmesi, hatta aslını öğrenmesi için gerekli ortamları oluşturulması, denetimi yapması lazım. Meydanı boş bırakmamalı. Filan yerde cami yapılıyor, onun projesi ile Diyanet'in ilgilenmesine gerek yok. Onun takibi Diyanet'in işi olmamalı diye konuştu.
İslam din baronlarının elinden kurtarılmalı. İncetahtacı, el müfredat gibi önemli ilmi kitapların Türkçe ‘ye tercüme edilmesi halinde birçok tartışmanın ve problemlerin çözüleceğini belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı aslında bu gibi şeylerle uğraşması gerekirken, hiç ilgilenmiyor. Böyle kitapların Türkçe ‘ye tercüme edilmesi ile Türk halkı aslında hurafelerin ve din baronlarının elinden kurtarılacaklar.
Diyanet'in mevcut hantal yapıdan kurtulması için FP olarak yeni bir demokratik anayasa çalışması yapıyoruz. Orada diyanetle ilgili bir takım düzenlemeler var dedi. Öte yandan bir süre önce İran'a giden Türk Dışişleri heyetinin başkanlığını yapan İncetahtacı, İranlılar Anıtkabir'i ziyaret etmiyor diyerek kendisiy de Humeyni'nin mezarını ziyaret etmeyerek Türkiye'den olumlu tepki almıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *