ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bunlar esnaf değil ahlaksız”

“Bunlar esnaf değil ahlaksız”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
Esnaf ahlakının bozulmasına Oda başkanları da tepki gösteriyor. Fahiş fiyatla mal ve hizmet satanların
Oda başkanlarından kazıkçı esnafa tepki:
Esnaf ahlakının bozulmasına Oda başkanları da tepki gösteriyor. Fahiş fiyatla mal ve hizmet satanların esnaflıkla hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Trikotajcılar Odası Başkanı Mahmut Yıldırım vatandaşların bu insanlardan alış-veriş yapmamasını istedi.
Çorapçılar ve Trikotajcılar Odası Başkanı Mahmut Yıldırım, birçok yerde özellikle de perakende satıcılarda, ürünler değerinin çok üzerinde fahiş fiyatta satıldığını belirterek şöyle dedi:

“Aslında bunlar resmen ahlaksızlık yapıyor. 5 milyon liralık bir ürüne 10 milyon lira istiyorlar. Böyle yapanların esnaflıkla bir alakası yok. Biz böyle insanları esnaf olarak da kabul etmiyoruz. Hiçbir esnaf 5 milyon liralık mala 101 milyon lira istemez onu söylemeye dili bile varmaz. Ama esnaf olmayan kişiler bunu rahatlıkla söyleyebiliyorlar. Çünkü onlarınki esnaflık değil kap kaççılık. Bu nedenle vatandaşların böyle insanlara çok uyanık olması gerek. Her söyleyen fiyattan mal ve hizmet satın almasınlar. Birkaç yerden sorup araştırma yapsınlar. Bu sahte ve sahtekar esnaf, gerçek esnafın işini de zora sokuyor. Vatandaş zan ediyor ki hepsi böyle. Hayır öyle değil. Dürüst esnaf böyle ahlaksız işlere girişmez”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *