ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Büyük Fırsat

Büyük Fırsat
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bazı ihtiyaçlarının Gaziantep’te üretilmesi için görüşmeler başladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bazı ihtiyaçlarının Gaziantep’te üretilmesi için görüşmeler başladı. Bu amaçla yarın Genel Kurmay Başkanlığı’nda Gaziantepli sanayicilere brifing verilecek.
Gaziantep sanayisi önemli bir dönüm noktasında. Fıstığı, baklavası, kebabı, halısı, sanayisi ile ünlenen Gaziantep’te ordu için silah ve mühimmat üretiminin başlaması için görüşmeler sürdürülüyor.
Gaziantep Valiliği ile Genel Kurmay Başkanlığı arasında bir süreden beri devam eden görüşmelerde önemli mesafe kat edildi. Yarın saat 14.00’a Genel Kurmay Başkanlığı’nda Gaziantepli sanayicilere ordunun ihtiyaçları konusunda brifing verilecek. Brifinge Vali Muammer Güler, GSO meclis üyeleri ile bazı sanayiciler katılacaktır.

Gaziantepli sanayiciler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gıda, giyim, silah, mühimmat,makine teçhizat ve yedek parça gibi ihtiyaçlarını üretmek istiyorlar.
Körfez Krizi’nin Gaziantep sanayisinde yarattığı olumsuz etki devam ederken, Gaziantep2teki sanayi tesislerinin önemli bir bölümünün düşük kapasiteyle çalıştığı ifade ediliyor. GSO yetkilileri, Körfez Krizi’yle büyük yara alan Gaziantep ekonomisinin tekrar eski günlerine kavuşması ve atıl durumda olan tesislerin çalışması için TSK ile yapacağımız işbirliğinin büyük önemi vardır.” Diye konuştular.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *