ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Büyük hileye küçük ceza…

Büyük hileye küçük ceza…
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Altın alırken çok dikkatli olun! Aksi takdirde terazisi bozuk bir kuyumcu milyonlarınızı göz göre göre kapabilir…
Altın alırken çok dikkatli olun! Aksi takdirde terazisi bozuk bir kuyumcu milyonlarınızı göz göre göre kapabilir…
Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından son 1,5 ay içerisinde yapılan denetimlerde 13 kuyumcunun altın tartarken hileli terazi kullandığı böylece de büyük miktarda haksız kazanç elde ettiği tesbit edildi.
Hileli terazi kullanan 13 kuyumcu, 2 milyon 400’er bin lira gibi komik bir para cezası ile kurtuldular. Altının gramının 645 bin lira olduğu, bir kuyumcunun da günde yüzlerce gram altın sattığı düşünülürse, hileli terazi kullananların ne kadar büyük haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıkıyor.

Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine harekete geçtiklerini belirten Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Salman Çirkin, “Ayrıca şüphelendiğimiz kuyumcuları da denetledik. Sonuç ise korkunç denilebilecek durumda. Çünkü son 1,5 ay içerisinde 13 kuyumcunun terazisinin bozuk olduğunu tesbit ettik. Haksız kazanç sağladıkları belirlenen kuyumculara yasalar uyarınca 2 milyon 400’er bin lira para cezası verildi ve haklarında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu” dedi. Çirkin, altın almak ise şu uyarıda bulundu:
“Konuya gereken önemi veriyoruz. Vatandaşlar da dikkatli olmalı. Bu konuda herhangi bir şikâyeti olan vatandaş bize gelirse, hemen gerekli soruşturmaya başlarız. Diğer taraftan görevli memurlarımız da kontrollerini aralıksız sürdürüyorlar.”

Kaygısız: “Yanlış anlaşılma olabilir”
Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Kaygısız ise terazilerin bozuk olduğunu kabul etmezken, “Sanıyorsam olayda bir yanlış anlaşılma var. Bazı teraziler zamanında muayene edilmemiş olabilir. Ayrıca bazı arkadaşlar yurt dışından kaçak getirilen terazileri kullanıyor. Herhalde bir yanlış anlaşılma var. Esnafımız hile yapmaz” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *