ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çalışanlardan “IMF'ye hayır” mitingi

Çalışanlardan “IMF'ye hayır” mitingi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.23
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.23
Gaziantep'te KESK öncülüğünde “IMF'ye hayır”, “Demokratik Türkiye” mitingi düzenlendi. Disk ve Türk-İş ile CHP, ÖDP ve EMEP ve HADEP’nin destek verdiği mitinge yaklaşık 2000 kişi katıldı. Mitingde konuşan sendikacılar, IMF&#8
Gaziantep'te KESK öncülüğünde “IMF'ye hayır”, “Demokratik Türkiye” mitingi düzenlendi. Disk ve Türk-İş ile CHP, ÖDP ve EMEP ve HADEP’nin destek verdiği mitinge yaklaşık 2000 kişi katıldı. Mitingde konuşan sendikacılar, IMF’nin hazırladığı bütçeyi hükümetin uygulamasına karşı çıkarak, bunun ülkede zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacağını dolayısıyla bu bütçenin Türkiye'yi daha da kötüye götüreceğini söylediler.
Dün öğle saatlerinde istasyon meydanında toplanan ve yaklaşık 2 saat süren miting Fazilet Partili Milletvekili Bedri İncetahtacı’nın ölüm haberi üzerine erken tamamlandı. Müzikli ve halay ile başlayan mitingde “Düşünce hapiste çeteler mecliste”, “Savaşa değil eğitime bütçe”, “Yüzde 15 rezaletine hayır”, “Kurda kuşa yem olmayacağız” hükümeti istifa sadaka değil, toplu sözleşme, yaşasın sınıf dayanışması şeklinde sloganlar atıldı, pankartlar taşındı. KESK, DİSK ve Türk-İş'in temsilcilerinin tek tek konuşma yaptığı mitinge katılanlar, müzik eşliğinde zaman zaman halay çekip şarkılar söylediler. KESK dönem sözcüsü Hanifi Bozdoğan, milletvekillerinin IMF’nin emirleri doğrultusunda 2000 yılı bütçesini hazırlamakla meşgul olduğunu, IMF'nin emirlerini yerine getirmeye çalıştığını, bu yapılmazsa Türkiye'nin batacağını söyleyerek, kamuoyunu yalan yanlış bilgilerle kandırmaya çalıştıklarını söyledi.
Bozdoğan, kendi vatandaşımıza gereken saygıyı göstermezsek IMF'nin istekleri diyerek uygularsak yanlış yapmış oluruz. Kendi insanımıza layık görmediğimiz, tanımadığımız hakları batılıların istekleri diye tanımak zorunda kaldığımızda Osmanlı zamanındaki Islahat Fermanı ve Tazminat Fermanı'nda yaşanan olaylarla karşılaşılır. 2000 yılı bütçesinin yüzde 45'ini faiz giderlerine ödeyerek mi Türkiye'yi batırmaktan kurtaracaksınız? Cumhuriyet tarihinde bütçeden en düşük payı eğitime ve sağlığa ayırarak mı Türkiye'yi kurtaracaksınız diye konuştu? Polisin yoğun güvenlik önlemi altında yapılan miting olaysız sona erdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *