ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çetin: “Hiçbir yere gitmiyorum”

Çetin: “Hiçbir yere gitmiyorum”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
DSP’ye geçeceği ileri sürülen CHP Gaziantep Milletvekili Çetin, partisinden ayrılmasının mümkün olmadığını ifade ederken
DSP’ye geçeceği ileri sürülen CHP Gaziantep Milletvekili Çetin, partisinden ayrılmasının mümkün olmadığını ifade ederken, “Ben iki partinin birleşmesi için çaba sarf ediyorum. Türkiye iki sol partiyi kaldıramıyor” diye konuştu.
Soldaki bölünmüşlük nedeniyle sosyal demokratların ilk kez ne ana muhalefette, ne de iktidarda olduklarını belirten Çetin, “Soldaki parçalanmışlık, sadece partiye değil, ülke için de çok zararlı. Ülkenin güçlü bir sosyaldemokrat partiye değil, ülke için de çok zararlı. Ülkenin güçlü bir sosyaldemokrat partiyi kaldıramıyor. Bölünmüşlük nedeniyle bu seçimlerden ne iktidar ne de ana muhalefet partisi olarak çıktık. Hiçbir yetkisi ve etkisi olmayan bir şekildeyiz” diye konuştu.

“ANAYOL en iyi formül”
Anavatan Partisi ile DYP arasında kurulan koalisyon hükümeti hakkındaki görüşlerini de açıklayan Çetin, “Ben başından beri mevcut parlamento aritmetiğinde ülke sorunlarını üstlenecek bir hükümetin çıkacağını umuyordum. Sonunda merkez sağdaki iki parti tabandan gelen seslere de kulak vererek hükümet kurdular. Galiba en iyi formül de buydu. CHP’nin, içerden ya da dışarıdan hükümete katkı vermesinin yararlı olacağı düşüncesindeyim yararlı olacağı düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *