ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çetin: “Türkiye Ankara’dan yönetilemez”

Çetin: “Türkiye Ankara’dan yönetilemez”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.15
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.15
Dışişleri eski Bakanı ve CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Hikmet Çetin,
Dışişleri eski Bakanı ve CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Hikmet Çetin, Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan köy yollarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtirken, Türkiye’nin bundan sonra Ankara’dan yönetilemeyeceğini söyledi. Albayram köyleri olarak bilinen Pancarlı, Hamurkesen, Yığmataş Köyleri’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kır-Kent Projesi çerçevesinde asfaltlanan yolları Cumartesi günü düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Devlet Bakanı Abdülkadir Ateş, Dışişleri eski Bakanı Hikmet Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, CHP milletvekili adayları ve kalabalık bir partili topluluğu katıldı.
CHP Gaziantep Milletvekili Hikmet Çetin, Türkiye’deki tüm yeniliklerde, hizmetlerde CHP’nin damgası bulunduğunu belirtirken, mevcut sistemle istenilen hizmetlerin verilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Çetin, “Türkiye artık Ankara’dan yönetilemez. Yönetimler güçlendirilmeli, buradaki hizmetleri insanlar yapmalıdır” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ise uzun bir süre önce başlatılan köy yollarını asfaltlama işinin seçim yatırımı olmadığını ifade ederken, “Aslında bu işler bizim görevimiz değil. Ancak merkezi hükümette bu hizmetlerin gelmesi imkânsız. Ankara artık okul, yol, altyapı yapımı ile ilgilenmemeli. Liman yapmalı, uçak fabrikası yapmalı, bilgi çağını yakalamak için devletten para istemiyoruz. Bu işleri de bize bırakmalı. İstediğimiz tek şey var. O da yetki. Kent rantlarının değerlendirilmesi bize bırakılsın. Eğitim, sağlık ve altyapı tamamen biz yapalım. Devlete de para gönderelim” diye konuştu.
Doğan, köylere hizmet götürdüğü için diğer partiler tarafından Bakanlıklara şikâyet edildiğini de sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *