ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP bu sonucu hak etti

CHP bu sonucu hak etti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.05
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.05
CHP Eski İl Başkanı Hakkı Hoşafoğlu, bugün yapılacak kurultayda sağlıklı bir yapılanma çıkması için mevcut genel başkan ve MYK üyelerinin hiçbirinin görev almaması gerektiğini söyledi. Partide ivedi olarak yeniden yapılanma gerektiğini söyleyen Hoşafoğlu,
CHP Eski İl Başkanı Hakkı Hoşafoğlu, bugün yapılacak kurultayda sağlıklı bir yapılanma çıkması için mevcut genel başkan ve MYK üyelerinin hiçbirinin görev almaması gerektiğini söyledi. Partide ivedi olarak yeniden yapılanma gerektiğini söyleyen Hoşafoğlu, “Üyeler sıfırlanmalı. Parti gerçek sol çizgiye çekilmeli. Tüzük kurultayı yapılmalı ve tüm teşkilatlar fethedilmeli” diye konuştu.
Hoşafoğlu, kurultayın bir güne sığdırılmasının da yanlış olduğunu belirterek, bıraksınlar ölümüzü biz kaldıralım. Ölüyü öldüren kaldırmamalı” diye konuştu. CHP'nin aldığı sonucu hak ettiğini ifade ederken, mevcut yönetimlerle başka bir sonuç alınmasını beklemek yanlış olurdu. Haksızlık değil, haklı bir tepkidir. Bu etkisinden dolayı da Türk halkını kutlamamak mümkün değil.
Halk kendisine güven veren, iyi hizmet edeni seçti. CHP'nin yönetimlerinin kendisini yenilemesi gerektiğini kaydeden Hoşafoğlu, “Partide siyasi düşünce bu değerlerle donatılmış bir örgüt yapısı gerek. Bu da ancak bu değerleri anlayan, kabul eden bir üye yapılanması ile olur. Üye yapılanması sıfırdan yapılmalı. Her önüne gelen de üye yapılmamalı.
Kemalist düşünceyi, evrensel sol düşünceyi benimsemiş insanlar ile yapılanmalı. Adam gibi adam üye yapılmalı. Delege seçimi ve bu seçimin belediye seçimi olduğu zaman partiye gelip, ama genel seçimde partiye oy toparlanmalı. Partiden kaçan üyeler ile bu iş yürümez. İyi günde kötü günde de partiyle birlikteyiz. Öyle insanlar üye kabul edilmeli” şeklinde konuştu.
Karizmatik bir genel başkanı aramanın yanlış olduğuna dikkat çeken Hoşafoğlu, “Sosyal demokrat değerlerin taşıyıcılarında 60 kişilik bir PM seçilmeli. Bunlar tümüyle geçici bir emanettir. Bu yapılanma süreci işlerken geçici genel başkan, PM, tüzük ve programı yapılmalı toparlanmalı ve o süre içinde il ilçe organları oluşur. Onlar da kongrelerini yapar. Sonra da olağan genel kuruldan yapılır. İşte Genel Başkan da diğerlerin içlerinden çıkar. İşte o zaman ilk seçimde CHP iktidara olur” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *