ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“CHP solun tek partisidir”

“CHP solun tek partisidir”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
1923 yılından bu yana solda tek parti olan CHP’nin bundan sonrada tek olmaya devam edeceğini belirterek
CHP İl Başkan Yardımcısı Neşet Uçar, 1923 yılından bu yana solda tek parti olan CHP’nin bundan sonrada tek olmaya devam edeceğini belirterek, Deniz Baykal’ın genel başkanlığında partilerinin çok kısa bir süre içinde oylarının yüzde 5’lerden yüzde 10.70’lere çıkarıldığını açıkladı.
CHP’nin 24 Aralık erken genel seçimlerinde ülke genelinde oy kaybının birçok nedenleri olduğunu vurgulayan Uçar, bunları şöyle açıkladı:

“En başta parti içinde sosyaldemokrat örgütlenme modelinin uygulanmaması ve gelişi güzel üye kaydı yapılması gelmektedir. Ayrıca merkez yoklaması ile yapılan aday tespit şekli, 1993’den buyana süren parti içi çekişmeler, kutuplaşmalar ve liderlik sorununun bitirilemeyişi, yerel ve genel yönetimlerde iktidarda olduğumuz süre içinde sosyaldemokrat ilke ve düşünceden uzak kalınıp, seçmenlerin beklentilerine cevap verilemedi. Ayrıca bu yönetimlerde her şeye rağmen yapılan iyi hizmetler kendi iç hesaplaşmalarımızdan fırsat bulup kamuoyuna anlatılamadı. Parti organlarının kendi üst kurullarının almış oldukları kararları hiçe sayıp uymadan ferdi kararlar alıp uygulamaları sosyaldemokrat düşünceye zarar vermiştir. Bütünleşme kurultayından sonra üst kurulların dar kadroculuk anlayışından vazgeçmeyerek Parti Meclisi ve MKYK’nin alacağı kararların yetkili organlar değil, birkaç kişi tarafından alınarak uygulamaya sokulması bizim oy kaybımızın başlıca nedenleri arasında sayılabilinir. Dileğimiz bunların bir an önce yapıcı bir şekilde aşılıp CHP’nin tekrar eski gücüne kavuşmasıdır. Bunun içinde gerekli mücadeleyi vereceğiz.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *