ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çiftçilere 155 bin fidan dağıtıldı

Çiftçilere 155 bin fidan dağıtıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.55
Çiftçilere 70 bin tane aşılı ve aşısız bağ çubuğu ile 15 bin tane çeşitli meyve fidanı, 70 bin tane zeytin fidanı dağıtıldığı belirtildi.
Çiftçilere 70 bin tane aşılı ve aşısız bağ çubuğu ile 15 bin tane çeşitli meyve fidanı, 70 bin tane zeytin fidanı dağıtıldığı belirtildi. Tarım İl Müdürü Zafer Nergiz, fidanları piyasada yüzde 50 ile 70 arasında daha düşük fiyatla çiftçilere sattıklarını belirtti. Tarım İl Müdürü Zafer Nergiz, bugüne kadar 35 bin aşılı bağ çubuğu, 25 bin aşısız bağ çubuğu, 15 bin civarında da çeşitli meyvelere ait fidan dağıtımı yaptıklarını söyledi. Önceki yıl üreticiye 9 bin 600 tane zeytin çubuğu dağıtılırken, bu yıl 70 bin tane dağıttıklarını kaydeden Nergiz, zeytin ve bağ çubukları yüzde 50 devlet desteklemeli yapıldığını belirterek, bu dönemde üreticiye bol miktarda zeytin çubuğu desteğinde bulunduklarını vurguladı. Üreticiye verdikleri zeytin çubuklarının Gemlik türü sofralık zeytin olduğunu kaydeden Zafer Nergiz, bağ ve fıstık fidanlarını ise Gaziantep Fıstık Araştırma Müdürlüğü’nden temin edildiğini belirtti.
24 köyde Mera tespit çalışması yapılıyor
Tarım İl Müdürü Zafer Nergiz, köylerde mera sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını, şu an Şahinbey ilçesine bağlı Cevizli, Gülpınar ve Çimenli köylerinde Mera tespit çalışmasının tamamlandığını söyledi. Şahinbey ve Şehitkâmil ilçesine bağlı toplam 21 köyde mera tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Nergiz, “Böylece Merası olmayan köylerin bu sorunları çözümlenmiş olacak. Köylerde hazine arazileri ve tescil dışı arazilerden mera tahsisi yapmak, tahsis edilen meralardan ileride ıslah çalışmaları yapma olanağı sağlamaktadır” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *