ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çiftçilere vergi iadesi

Çiftçilere vergi iadesi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Muhtar Âdemoğlu, Ziraat Odaları kanalıyla Taban Gübresi satın alan çiftçilere,
Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Muhtar Âdemoğlu, Ziraat Odaları kanalıyla Taban Gübresi satın alan çiftçilere, satın aldıkları gübrelerin vergi iadelerinin ödenmesine başlandığını açıkladı.
Devletin çiftçileri desteklemek amacıyla aldığı karar gereği, 1995 yılı Ekim ayının 21’ine kadar gübre için başvuran çiftçilere yüzde 30’luk vergi iadesinin ödenmesine başlandığını ifade eden Âdemoğlu, Ekim ayının 21’inden sonra gübre satın almak için işlem yaptıranların ise önümüzdeki günlerde vergi iadelerinin ödenmeye başlanacağını bildirdi.
Çiftçilerin uzun süreden beri bekledikleri vergi iadelerinin ödenmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Âdemoğlu şunları söyledi:

“Hükümetimiz nu uygulamasıyla çitçilerimizi sevindirmiştir. Şimdi üst gübre satın almak isteyenlerin başvurularını alıyoruz. İsteyen çiftçi bulunduğu yerdeki Ziraat Odasına yoksa da Tarım İl Müdürlükleri’ne başvurulup bu haktan faydalanabilirler. İşlem yaptırmayanlar. Bu nedenle herkes önce Odaya başvurup kaydını ve işlerini yaptırmalı sonra satın aldığı gübrenin faturası ile birlikte Tarım İl Müdürlüğü’ne, daha sonrada Ziraat Bankası’na başvurması gerekiyor.
Oda Başkanı Muhtar Âdemoğlu, vergi iadelerinin merkezde Ziraat Bankası Merkez Şubesi’nde diğer ilçelerde ise Ziraat Bankaları’nda ödendiğini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *