ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Çiller, bizden ders almalı”

“Çiller, bizden ders almalı”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
ANAP eski İl Başkanı Mehmet Büyüknacar, Cindoruk ve diğer muhalif grupların başlattığı olağanüstü
ANAP eski İl Başkanı Büyüknacar
ANAP eski İl Başkanı Mehmet Büyüknacar, Cindoruk ve diğer muhalif grupların başlattığı olağanüstü kurultay çalışmalarının ihraç edilenlerin tekrar DYP’ye dönmeye yönelik bir hareket olduğunu ifade etti.
Anayol Hükümeti için tehlike oluşturamayacağını fakat ilerde Çiller’in başkanlığı için yapılacak güven oylamasında sıkıntı yaratabileceğini söyledi.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in partiden ihraç ettiği insanları tekrar partiye alması gerektiğini, aksi halde ilerde zor durumda kalacağını kaydeden Büyüknacar, “Cindoruk ve beraberindekilerin amacı partiye geri dönmek. Eğer bunların başvurusunu Çiller kabul etmezse ilerde çok zorda kalabilir. Çünkü aynı olay bizim başımızdan da geçti. ANAP içindeki muhalifler ile küskünler ve ihraç edilenler olağanüstü kongre istedi. Daha sonra başarı olamadılar, o sırada 15 milletvekili partiden istifa etti. Dolayısıyla ANAP o dönemde çok sıkıntılı günler yaşadı. Ama daha donra Mesut Yılmaz bu insanlara partinin kapısını açtı. Herkes tekrar geldi. Çiller’de partiye dönmek isteyen bu insanları kabul etmeli onları dışlamamalı. Zaten muhaliflerin bu çalışması kendisini yok etmeye yönelik. Eğer muhaliflerin bu başvurusu kabul edilmezse Büyük Türkiye Partisi diye bir parti kuracaklar bu da DYP için iyi olmaz. Çiller aynı duruma düşen ANAP’ta ders çıkartıp bir an önce bu krizi çözmeli”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *