ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Çiller’in yanındayız”

“Çiller’in yanındayız”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
DYP’de ihraç edilen eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile bazı muhalif milletvekilleri ve delegelerin
DYP’de ihraç edilen eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile bazı muhalif milletvekilleri ve delegelerin başlattığı olağanüstü kongre çalışması Gaziantep DYP teşkilatından onay görmedi. Partililer genel başkan Tansu Çiller’den memnun olduklarını ifade ediyorlar.
“Gerekli çoğunluğu sağlayamazlar”
İmam Hüseyin İncioğlu (eski milletvekili ve kurultay delegesi): Böyle bir hareketten katılmıyorum. Ve uygunda görmüyorum. Zaten gerekli çoğunluğu toplamaları da imkansız. Olağanüstü kongreye gidilmesi için mevcut üye sayısının yarıdan bir fazlasının toplanması gerek. Bunu sağlamaları çok zor. Ayrıca Çiller’den de memnunuz.

“Bunlar koltuk peşindeler”
Şerif Çokay (kurultay delegesi):
“Cindoruk bu hareketinde haksız. Çünkü daha önce kendine bu partinin genel başkanlığı teklif edildi ama kendisi kabul etmedi. Şimdi ise partiyi olağanüstü kurultaya götürmek için çaba sarf ediyor. Bu yanlış bir hareket. Yanındaki insanlarda yanlış yapıyor. Bu insan milletvekili seçilemedi diye böyle yola başvurmak doğru değil. Bunlar koltuk peşindeler. Biz parti genel başkanımızdan memnunuz. Olağan üstü kurultay çalışmasına da doğru bulmuyoruz.

“Ben Çiller’den memnunum”
Hüseyin Küncülü (Kurultay delegesi)
“Öncelikli olarak parti genel başkanımıza karşı başlatılan muhalif bir grup içinde yer alamam. Çünkü Çiller’den memnunum. Fakat bu partide aksayan taraflarda tamir edilmeli. Cindoruk ve beraberindekilerin başlattıkları harekete katılmayalım, ancak bu partide eksikler, hatalar ve onarılması gereken yerler de vardır. Bunlar giderilmeli. Zaten olağanüstü kurultayla ilgili bu konuda bizim fikrimizde sorulmadı.”

“Partiyi bölmeye çalışıyorlar”
Kemal İncioğlu (kurultay delegesi):
“Biz genel merkezin yanındayız. Cindoruk ve diğer muhaliflerin başlattıkları bu hareket partiyi bölmeye yöneliktir, fakat bunda da başarılı olmayacaklardır. Önümüzdeki günlerde genel kurula gidileceği içinde böyle erken bir kurultaya hiç gerek yok. Tansu Çiller her şeye rağmen başarılı bir devlet hanımı ve parti genel başkanıdır”

“Koltuk için partiyi terk ettiler”
Halil Zelzele (kurultay delegesi):
“Olağanüstü kongre çalışmalarını doğru bulmuyorum.”
İmza toplayıp Tansu Çiller’i devirme planı yapacaklarına, önce bu insanlar DYP’li olsun sonra böyle bir iş yapma hakkına sahip olsunlar. Bunlar, partin ihraç ettiği insanlar, koltuk için partiyi terk edenler. Ne hakla böyle bir çalışma başlatıyorlar ki. Zaten Çiller’i devirmeye güçleri yetmeyecektir. Kim bunların arkasında giderde imza verir. Gerçek DYP’li zaten bunlara itibar bile etmez.”

“Bunlar tabana kulak vermeyen insanlar”
Mustafa Bayrakçı (DYP İl Gençlik Kolları Başkanı ve Kurultay Delegesi):
“Cindoruk ve beraberlerindekilerin olağanüstü kurultay çalışmalarını tasvip etmiyorum . Hareketin içinde bulunan insanların zaten birçoğu daha önce teşkilatlara hep tepeden bakan ve tabanın sesine kulak vermeyen insanlar. O nedenle hareket içinde yer alan bazı milletvekilleri sıralamaya giremedikleri, kimiler ve partiden ihraç edildikleri için böyle bir hareket başlatmışlardır. Bunu doğru bulmuyoruz”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *