ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çocuklar bir harika!

Çocuklar bir harika!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası nedeniyle temsili olarak valilik yapan ve törene katılan çocukların
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası nedeniyle temsili olarak valilik yapan ve törene katılan çocukların sorunlara olan duyarlılığı Vali Güler’i şaşırttı.
Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan nedeniyle 100. Yıl İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci, öğretmenleri ve okul müdürü ile birlikte Vali Muammer Güler’i makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında yarım saat süreyle temsili olarak valilik yapan 4. Sınıf öğrencisi İlker Atabay, gıdaların denetlenmesi, uyuşturucu ile mücadeleler, kütüphanelerin çoğaltılması, öğretmen eksikliği, yeşil alanların arttırılması ve sürücülerin eğitilmesi konusunda emirler verdi.

“Parayı veren ehliyeti alıyor”
Trafik kazalarının fazlalığına dikkat çeken öğrenciler, Vali Muammer Güler’den sürücü kurslarındaki eğitimin kalitesinin arttırılmasını istediler. Öğrenciler, sürücülerin yeterli eğitimden geçmeden ehliyet alıyorlar. Bu durum da trafik kazalarının artmasına, dolayısıyla can ve mal kayıplarına neden oluyor” dediler.
İlkokul öğrencilerinin sorunlara duyarlılığından etkilenen Vali Muammer Güler, “Memleketin idaresini çocuklara bıraksak başarıyla yaparlar. Çocukların sorunlara duyarlılığı bizleri sevindirdi. Bu sorunlar üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bundan sonra çok daha fazla çalışacağız. Çocuklarımız çevre ile ilgili konulardaki sorunlara daha fazla duyarlılar” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *