ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Deprem gazete satışları da vurdu

Deprem gazete satışları da vurdu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Deprem her alanda olduğu gibi basın sektörünü de olumsuz yönde etkiledi ve Gaziantep'te günlük gazete satışı önemli ölçüde darbe yedi. Deprem öncesinde 5 büyük ulusal gazetenin Gaziantep'teki günlük net tirajı 16 bin iken şu anki satış miktarı 8 bine düşt
Deprem her alanda olduğu gibi basın sektörünü de olumsuz yönde etkiledi ve Gaziantep'te günlük gazete satışı önemli ölçüde darbe yedi. Deprem öncesinde 5 büyük ulusal gazetenin Gaziantep'teki günlük net tirajı 16 bin iken şu anki satış miktarı 8 bine düştü. Kent nüfusunun 800 bin dolar olarak hesaplanması halinde bugünkü verilere Gaziantep'te 100 kişiye bir gazete düştüğü ortaya çıktı. Sabah, Star, Hürriyet, Milliyet ve Akşam gazetelerinin tiraj kaybı üzerine Star Gazetesi bir süredir fiyatını 50 bin liraya çekerek tiraj arttırma atağına geçti.
Kültürel alışkanlıklardan fedakârlık
Marmara Bölgesi'nde meydana gelen depremin tüm sektörleri olduğu gibi basın sektörü de etkilediğine dikkat çekilirken, zaten az okuyan bir toplumduk. Deprem de tuzu biberi oldu. Batıda yalnız bir gazetenin günlük tirajı 67 milyonu bulurken, bizde bu rakam deprem öncesinde tüm gazetelerin tirajını oluşturuyor. Depremden sonra ise tüm gazetelerin toplam satışı 3.5 milyon civarına düştü. İnsanlar olağanüstü durumlarda, felaketlerde, önce kültürel alışkanlıklarından fedakârlık ediyor. Bu korkunç bir sonuç denildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *