ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Depresyon geçiren Profesör intihar etti

Depresyon geçiren Profesör intihar etti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.53
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhiliye Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Profesör Doktor Osman Uçarer (56), girdiği bunalım sonucu intihar etti.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhiliye Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Profesör Doktor Osman Uçarer (56), girdiği bunalım sonucu intihar etti. Önceki gün tıp fakültesinde çalışma arkadaşlarına, ben çok şiddetli bir depresyon geçiriyorum diyen Profesör Doktor Osman Uçarer, akşam saatlerinde kentin girişindeki Dülükbaba Ormanları’na gitti. Orman içerisindeki İlk çağlardan kalma Kaya mezarlarından birisinin içerisine giren Profesör Doktor Osman Uçarer, Türk bayrağını vücuduna sardıktan sonra, kafasına tabanca ile bir el ateş ederek hayatına son verdi. Uçarer’in akşam eve dönmemesi üzerine, ailesi kaygılanarak, durumu polise bildirdi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Profesör Doktor Osman Uçarer’in otomobili, kentin piknik alanı olan Dülükbaba Ormanları içerisinde bulundu. Otomobilin yanındaki kaya mezarının içerisine giren Jandarma profesörün cesediyle karşılaştı. Uçarer’in, Türk bayrağını vücuduna tanıdıktan sonra intihar ettiği dikkat çekti.
Profesör Doktor Uçarer, bugün toprağa veriliyor
Son zamanlarda depresyonda olduğunu gösteren ve önceki akşam intihar eden Profesör Doktor Osman Uçarer’in cenazesi bugün Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenecek olan törenden sonra Asri Mezarlık’ta toprağa verilecek.
1943 yılında Kahramanmaraş'ta Doğan Profesör Doktor Osman Uçarer, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1966 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Enstitüsü’nde göreve başladı. 1992 yılında Çapa Tıp Fakültesi iç hastalıkları kliniği ve 1980'de İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde ihtisasını tamamladı. Uçarer, 1985'te doçent, 1994 yılında ise profesör oldu. 1990 yılından bu yana Gaziantep Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Bakanlığı görevini yürüten Uçarer, evli ve iki çocuk babasıydı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *