ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Devlet adamlarıyla seçime gidiyoruz”

“Devlet adamlarıyla seçime gidiyoruz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.16
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.16
Çelikel: “Adaylarımız üst düzey görevlere gelip beceremeyerek kaçmayan, yolsuzlukla suçlanmayan,
Çelikel: “Adaylarımız üst düzey görevlere gelip beceremeyerek kaçmayan, yolsuzlukla suçlanmayan, şirket kurtarmak için çalışmayan, uluslar arası başarıları olan, devlet adamlığı niteliğini taşıyan kişilerdir.” Nitelikli adaylar
Gedikoğlu profesör oldu
Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tokay Gedikoğlu, profesörlüğe yükseldi. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1973’de mezun olan Gedikoğlu, 1985’de Dr. 1989’da da Doçent olmuştu.
Okullara seçim tatili
Şehrimizde ilçe ve köy okulları 25 Aralık Pazartesi günü tatil edildi.
Valilikten yapılan açıklamada, ilçe ve köy okullarında görev yapan öğretmenlerin büyük çoğunluğu 24 Aralık seçimlerinde sandık başlarında görev almaları nedeniyle, okulların Pazartesi günü tatil edildiği kaydedildi. Okullar, Salı günü yeniden öğretime başlayacak.
CHP İl Başkanı Metin Çelikel, belediye başkanları ve parti yöneticileriyle dün bir basın toplantısı düzenleyerek, propaganda dönemini değerlendirdi ve partisinin adaylarını tanıttı. Çelikel, toplumda sevilen, herhangi bir yolsuzluğa bulaşmayan, kendi alanlarında uzman bir kadro ile seçime gittiklerini söyledi. Çelikel, “Adaylarımızın hepsi devlet adamlığı niteliğini taşıyor. Halk da devlet adamlarını seçer” diye konuştu.
“Kararsızlar CHP’ye”
CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, kararsız oyların CHP’de toplandığını belirtirken, “Başından beri beklentilerimiz bu yöndeydi. Böyle de oldu. Gerek genel başkanın televizyon konuşmaları gerekse de bizim tutarlı davranışımız CHP’nin oylarını artırdı” dedi. Türkiye’nin önemli bir dönemeçte olduğunu söyleyen Çetin, “Partilerde ilke kalmamış. Seçim kazanmak için her türlü ittifak mübah sayılıyor. Üzücü olan tepki de yok. Biz seçime girerken değerlerimizi, çizgimizi, tarihimizi ve ilkelerimizi koruduk. Daha seçimler yapılmadan seçim sonrası senaryolar üretilmeye başlandı. Bu mağlubiyeti baştan kabullenmek anlamına geliyor. Sırtımız geçmişe, yüzümüz geleceğe dönük” diye konuştu.
Ateş: “Tarihi bir gün”
Devlet Bakanı ve CHP ikinci sıra Milletvekili Adayı Abdülkadir Ateş ise 24 Aralık’ı tarihi bir gün olarak nitelendirirken, “Vatandaş bu tarihi günde, bazı maceracı partilerin inanç, ırk ve etnik köken ayrımı esasına dayanan, fakirlik edebiyatı ile halk dalkavukluğu yapanları elinin tersiyle bir tarafa itmeli ve oyunu Türkiye’yi çağa taşıyacak olan CHP’ye vermeli” dedi. Dünyada sosyaldemokrat partilerin hızlı bir şekilde puan topladığını ifade eden Ateş, “Dünyada yeni sol, Türkiye’de yeni CHP. Biz bayrağımızdaki altı okun her bir zerresini kabul ederek, bunları çağa uyduracağız” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *