ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Devlet desteği şart”

“Devlet desteği şart”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Dokumacılar ve Halıcılar Odası Başkanı Yalçın Konukoğlu, Avrupa ülkelerinde halı sektörüne yüzde 30 civarında
Dokumacılar ve Halıcılar Odası Başkanı Yalçın Konukoğlu, Avrupa ülkelerinde halı sektörüne yüzde 30 civarında devlet desteği verilirken, Türkiye’de bu oranın sıfır olduğunu söyledi.
Türkiye’nin GB’ye girmesi ile birlikte halı ve dokuma sektöründe devlet desteği verilirken, Türkiye’de bu oranın sıfır olduğunu söyledi.

Türkiye’nin GB’ye girmesi ile birlikte halı ve dokuma sektöründe devlet desteğinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Konukoğlu, “Devlet desteği olmazsa dış piyasada rekabet etme şansımız çok zayıf kalır. Fakat kalite olara dış piyasa ile rekabet edebilecek gücümüz olur. Bu nedenle devletin halı sektörüne de gerekli önemi ve desteği vermesi gerek”

Bu nedenle devletin halı sektörüne de gerekli önemi ve desteği vermesi gerek. Bu nedenle de teknolojilerini yenilemeleri kendi lehlerine olur. Yoksa çok zor durumda kalırlar. Zaten devletin desteği olmaz ise enflasyon ve Avrupa teknolojisi karşısında ne kadar dayanabileceğimiz belli değil.” Konukoğlu, şuan en fazla halı ihracatını Bağımsız Devletler Topluluğu, Türkiye Cumhuriyetler, Romanya ve Bulgaristan ülkelerine yaptıklarını belirterek, iç piyasada tüketilen halıların yüzde 82’inin de Gaziantep halısı olduğunu sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *