ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğanın bozulan dengesi düzeltilecek

Doğanın bozulan dengesi düzeltilecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.53
Kavaklık Rotary Kulübü tarafından yaptırılan ve 40 milyar liraya mal olacak Av-Yaban Hayatı Koruma Parkı’nın temeli düzenlenen bir törenle atıldı.
Kavaklık Rotary Kulübü tarafından yaptırılan ve 40 milyar liraya mal olacak Av-Yaban Hayatı Koruma Parkı’nın temeli düzenlenen bir törenle atıldı.
Kavaklık Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Özhelvacı, Dülükbaba, Erikçe ve Burç ormanlarının toplam alanının 3 bin hektar olduğunu, bu ormanlarda avcılığın, hala aşırı boyutlarda devam etmesi nedeniyle, kuş ve yaban hayatının yok edildiğini söyledi.
2 Bölümden oluşan projenin birinci bölümünde yaban kuşları üretme alanı olacağı, ikinci bölümün ise hayvanların fırtına ve kardan korunması için 3 adet barınak, su ihtiyacı için küçük bir gölet ve bu gölette su sağlayacak bir kuyu açılacağı belirtildi. Park, 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak.
Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, “Kimileri bozmak için gelir dünyaya, kimileri yapmak için gelir. Yıllardır Türkiye'de yeşil ve orman bilinci yok sayarak elektrik üretimini bile ormanı keserek yapan anlayıştan bugün yavaş yavaş doğanın bozulan dengesini tekrar düzeltmek için çalışmaya başlanılması güzel bir davranıştır. Doğanın bozulan dengesini yeniden yapmak için bilgili, bilinçli yurttaşlarımızı, hem de devlet yönetiminin anlayışı diye kabul ediyorum. O nedenle bu noktaya gelen denetimle iftihar ediyorum. Bu nedenle bilinçli vatandaşlarım olduğu için de ülkem adına mutlu oluyorum” dedi.
Orman Bölge Müdürü Behzat Bilginer, bilimsel araştırmalar a göre, ülkemizde bugüne kadar 450 kuş, 132 memeli hayvan, 13 sürüngen, 345 balık türü ve böceğin bulunduğunu, omurgasızlar da dâhil edildiğinde toplam 80 bin hayvan varlığının tespit edildiğini belirtti. Bilginer, “Ülkemiz biyolojik çeşitlilik açısından oldukça zengin. Komşu ülkelere göre şanslıdır. Bunu küçük bir örnekle açıklamak gerekirse, tüm Avrupa Kıtası'nda toplam 500 kuş türü varken, ülkemizde bu sayı 450’dir” diye konuştu. Bilginer, yaban hayvanlarının yaşam ortamları ile birlikte korumalarının temini amacıyla, teşkilatlarınca, bugüne kadar 120 adet Yaban Hayatı koruma sahası, 40 adet yaban hayatı yerleştirme alanı tahsis edildiğini belirtti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *