ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğu’nun Batısı’ndaki kentin yüzü değişiyor!

Doğu’nun Batısı’ndaki kentin yüzü değişiyor!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Ekonomik gelişmişliğine paralel bir sosyal ve kültürel yaşamdan yoksun olan Gaziantep’in yüzündeki değişim dikkat çekiyor..
Ekonomik gelişmişliğine paralel bir sosyal ve kültürel yaşamdan yoksun olan Gaziantep’in yüzündeki değişim dikkat çekiyor.. Sinema, tiyatro, konser, sergi gibi kültürel ve sanatsal faaliyetlerden yoksunluk nedeniyle toplumun genel kültür durumunda pek içaçıcı bir gelişme yaşanmasa da, kentimizde son bir-iki yıl içinde açılan marketler, Fast-food’lar ünlü mağazalar, kentte yaşayanların yaşam tarzlarını yavaş yavaş geliştirmeye başladı.

GAP’ın finans merkezi alacağız
GAP’ın devreye girmesiyle birlikte bankalar ve ünlü markalar birbiri ardı ardına Gaziantep’e gelmeye başladılar. 2000’li yıllarda Gaziantep’in Ortadoğu’nun ticaret, ihracat ve finans merkezi olacağı ifade ediliyor. Gaziantep’te şu anda 23 bankanın şubeleri bulunurken, Koçbank ve Türk Ekonomi Bankası ve İnter bank’ta kentimize şube açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Ünlü Markalar kapıda
Diğer taraftan Türkiye’nin ve dünyanın tanınmış markaları da şehrimize gelmek için sıraya girdiler. Önce ünlü süpermarketler zinciri GİMA geldi. Gazianteplilerin alışveriş kültüründe önemli değişiklikler yaptı. Ardından büro donanımı konusunda uzman mağaza olan Spectrum ve son olarak da MİGROS,

Mc Donald’s ve Tepe Mobilya geldi.
Her biri kendi alanında lider olan bu markaların Gaziantep’e gelmesi ile, Gaziantepli tüketiciler dünya standartlarında ürünlerle tanışırken, kentin ekonomik hayatında da hareketlenme başladı. Türkiye’nin ünlü isimlerinden Tepe Ofis Mobilya Gaziantep’te açıldı. Son derece modern ve şık büro mobilyalarının yer aldığı Tepe mobilya’nın Gaziantep Bayiliğini Gani Baydar yapıyor.
Baydar, Gaziantep’te modern anlamda büro mobilyaları satan bir magazaya büyük ihtiyaç duyulduğunu ve bu nedenle Tepe Mobilya’yı açtıklarını söylerken, görülen ilginin de bu tesbiti doğruladığını ifade etti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *