ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dondurmacı ve şerbetçilere seminer

Dondurmacı ve şerbetçilere seminer
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.05
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.05
İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından ilimizdeki dondurmacılara ve şerbetçilere eğitim verildi. Özel İdare Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere ilgi azdı. İl Sağlık Müdürü Yaşar Boyacıoğlu sıcak yaz günlerinde en fazla tüketilen gı
İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından ilimizdeki dondurmacılara ve şerbetçilere eğitim verildi. Özel İdare Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere ilgi azdı. İl Sağlık Müdürü Yaşar Boyacıoğlu sıcak yaz günlerinde en fazla tüketilen gıda maddelerinden olan dondurmanın çocuklar başta olmak üzere yoğun bir şekilde tüketildiğini, bu nedenle dondurma ve şerbetin halkın sağlığına zarar vermeyecek nitelikte güvenilir olması, kaliteli ve sağlıklı ortamda üretilmesinin bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.
Bu tür gıda maddelerinin üretildiği ve satışa sunulduğu yerlerin sağlıklı olması, üretim, depolama ve satış aşamasında çalışan personelin kişisel temizliğinin son derece önemli olduğunu belirten Boyacıoğlu, dondurma ve şerbetlerin daha sağlıklı, kaliteli, kusursuz üretilmesi, halkımıza ulaştırılmasında, kuşkusuz temel görev üreticiye düşmektedir.
Tüketici bilinçli olmalı ve sağlığından şüphe ettiği gıdayı almamalı dedi. Boyacıoğlu, “Bu seminerin amacı, hammaddenin sağlıklı bir şekilde alınması, muhafaza edilmesi, üretim sürecinde dikkat edilmesi gereken kurallar, bulaşıcı hastalıklar ve mikroorganizmalar ile mücadele gibi hususlarda istenilen davranış değişikliğini sağlanmalıdır. Personeline eğitimli olması ve sağlık bilincinin yerleştirilmesi, geliştirilmesi ile sağlıkla ilgili birçok sorun kendiliğinden açılacaktır” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *