ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Döviz büfeleri ekonomiyi batırıyorlar

Döviz büfeleri ekonomiyi batırıyorlar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş Serçe,
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş Serçe, son yıllarda sayıları hızla artan döviz büfelerinin ekonomi için çok zararlı olduğunu belirtirken, “Maaşını alan, 3 kuruş para geçen dövize koşuyor” diyerek, buna karşı önlem alınmasını istedi.
Dünyanın hiçbir ülkesinde döviz büfelerinin bu kadar yaygın olmadığını ifade eden Serçe, “Her adım başı bir döviz büfesi var. Avrupa’da ve diğer ülkelerin hiçbirinde döviz alıp satmak bu kadar kolay ve ticarete dökülmüş değil. Burada toplanan dövizler yurt dışı9na çıkarılıyor. Ekonomiyi batırıyorlar. Yeni doğan her çocuk 600 milyon lira borçlu olarak dünyaya merhaba diyor” dedi.

Devlet Tembelliğe itiyor
Devletin kolay para kazanmayı cazip hale getirdiğini söyleyen Serçe, “Vergisiz, risksiz, ranta dayanan kazanç cazip hale getirildi. İnsanlar adeta tembelliğe itiliyor. Üretimi teşvik etmek gerek. Yatırım yapacağına gidiyor parayı dövize yatırıyor, repoya yatırıyor, hisse senedine, hazine bonosuna yatırıyor.vergi yok, risk yok, üretim yok. Ülkeye büyük zarar veriliyor. Yeni kurulacak olan hükümetin bu soruna bir el atması gerek. Ranta değil, üretime yönelenlerin teşvik edilmesi gerekiyor. Aksi taktirde ülke batar” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *