ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“DSP-CHP azınlık hükümeti olmaz”

“DSP-CHP azınlık hükümeti olmaz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller’in önerdiği DSP-CHP azınlık hükümeti formülünün samimi bir açıklama
DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller’in önerdiği DSP-CHP azınlık hükümeti formülünün samimi bir açıklama olmadığını ileri süren DSP İl Başkanı Cemil Karacan, “Çiller’in bu formülü hem mantıksız, hem de solu bitirmeye yöneliktir. Üstelik gerçekleşmesi de imkansız bir formüldür” şeklinde konuştu.
Çiller ve Mesut Yılmaz’ın sürekli ipe un serdiklerini hükümet kurmak için uğraş göstermediklerini kaydeden Karacan:
“ANAYOL tıkandı denilmesine rağmen biz halen ümitliyiz. Bir RP-ANAP koalisyonundan DYP-ANAP koalisyonu daha mantıklı ve daha faydalı olur. Zaten Yılmaz RP ile koalisyon yaparsa tamamen biter. Çünkü RP, ANAP’ın işini bitirir. Üstelik RP’nin bu fırsatı iyi değerlendirip bütün kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştireceği kadrolarını oralardan bir daha çıkarmak çok zor olacaktır” dedi.
Ülkenin hükümetsiz kalmaması için DYP-ANAP koalisyonunu gerekirse içeriden yada dışarıdan destekleyebileceklerini hatırlatan Karacan konuşmasına şöyle devam etti:
“Aslında geniş tabanlı bir hükümet kurup seçim sistemi ve diğer yasal düzenlemeler yapıldıktan bir yıl sonra erken seçime gidilmesi çok daha mantıklı olur”.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *