ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DSP de karıştı

DSP de karıştı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
İktidar partisi DSP’de de gergin anlar yaşanmaya başladı. Milletvekilliği ve belediye meclis üyeliği aday sıralaması parti içerisinde fırtına kopardı.
İktidar partisi DSP’de de gergin anlar yaşanmaya başladı. Milletvekilliği ve belediye meclis üyeliği aday sıralaması parti içerisinde fırtına kopardı. DSP Şahinbey Eski ilçe başkanı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş Şahin, belediye meclis üyeliğinde arka sıralara konulmasına tepki göstererek, partide taşkınlık çıkardı. Şahinbey ilçe Başkanı Hasan Topuz ise, 7.sıradan milletvekili adayı gösterilmesine kızarak, adaylıktan çekildi. Diğer taraftan yaklaşık 15 belediye meclis üyesi adayının da adaylıktan çekildiği öğrenildi.
DSP’deki kavga son anda önlendi
DSP Şahinbey eski ilçe Başkanı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş Şahin dün sabah parti il binasına gelerek belediye meclis üyeliğinde 19.sıraya alınmasına tepki gösterdi. Bu durumdan il başkanı Hasan Topuz’u sorumlu tutan Ökkeş Şahin, o sırada partide bulunan Topuz ve Bayram ile kavga etmek istedi. Araya girmek isteyen partililer Şahin’i bina dışına çıkartarak yatıştırmaya çalıştı.
“Liste karman çorman olmuş”
Bu arada Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Topuz, belediye meclis üyeliği sıralamasının, kendilerinin yazdığı şekilde değil, tam tersi şekilde düzenlenerek geldiğini belirterek, “Halen nasıl olduğunu anlamış değilim. Yetkimizi kullanarak yaptığımız sıralama tamamen alt üst olmuş. Sondaki başa, baştaki son yazılmış. Karman çorman yapmışlar. Kim neye göre böyle bir düzenleme yaptı anlayamadım” diyerek olayla ilgisi olmadığını söyledi.
“Hasan Topuz adaylıktan çekildi”
DSP’de dün sabah yaşanan bu tartışmaların ardından 7.sıradan milletvekili adayı gösterilmesine tepki gösteren Hasan Topuz da adaylıktan çekildiğini açıkladı. Topuz’un u açıklaması partide huzursuzluğu daha da tırmandırdı. Milletvekilliği sıralamasının DSP’yi Gaziantep’te temsil etmeyeceğini ve bu listeyi Bakan Mustafa Yılmaz ile Ali Ilıksoy’un hazırladığı, genel merkezin bundan haberinin olmadığını iddia eden Topuz, konuşmasına şöyle devam etti:
“Liste örgüte danışılmadan hazırlandı”
“Listeyi genel merkezin yaptığına inanmıyorum. Bu nedenle hazırlanan yanlış ve hatalı liste partiye yıllardır emeği geçenler ya son sıralarda ya da liste dışında kalmış. Fakat örgütün tanımadığı, partiye hiçbir emeği geçmeyen insanlar ilk sırada aday gösterilmiş. Örgüte danışılmadan yapılan bir liste ile başarılı olmak olanaksız. Üstelik listedeki 4. 5. 6. Sıralarda yer alan insanların konumları da tartışmalı.”
Belediye meclis üyeleri de adaylıklarını çekti
Şahinbey ve Şehitkâmil Belediye Meclis üyelikleri ile il genel meclis üyelikleri için başvuran bazı DSP’liler son sıralara atılmalarına tepki gösterdi. Şahinbey ve Şehitkâmil’de yaklaşık 15 kişinin adaylığını çektiği öğrenildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *