ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DSP milletvekili sayısını korudu

DSP milletvekili sayısını korudu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.00
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.00
Seçim öncesi kamuoyunda birinci parti çıkacağı konuşulan DSP, Gaziantep'te beklenen patlamayı yapamadı. İkinci parti olan DSP oy oranını yaklaşık 2 puan artırarak yüzde 18’de kaldı. DSP Gaziantep'te mevcut milletvekilleri Mustafa Yılmaz ile Ali Ilık
Seçim öncesi kamuoyunda birinci parti çıkacağı konuşulan DSP, Gaziantep'te beklenen patlamayı yapamadı. İkinci parti olan DSP oy oranını yaklaşık 2 puan artırarak yüzde 18’de kaldı. DSP Gaziantep'te mevcut milletvekilleri Mustafa Yılmaz ile Ali Ilıksoy’u yeniden meclise gönderecek.
Fazilet’te bir kayıp
Son seçimlerin galibi RP’nin devamı olan Fazilet Partisi oy oranı yüzde 23’ten yüzde 16 civarına düşürürken, 2 milletvekili çıkarabilecek. Halen milletvekili olan Bedri İncetahtacı ile Nurettin Aktaş önümüzdeki dönemde de FP milletvekilleri olarak parlamentoya girecekler.
ANAP’ta büyük düşüş
Merkez sağın iki partisi olan DYP ve ANAP'ın boylarında büyük düşüş yaşandı. 1995 yılında Gaziantep'te yüzde 17 oy oranı ile ikinci olan ANAP, bu kez büyük oy kaybına uğrayarak oy oranını yüzde 11’lere kadar düşürdü. Böylece Mustafa Taşar’ın, dördü garantiledik şeklindeki açıklamasının ne kadar gerçek dışı olduğu da ortaya çıktı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *