ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DSP sürpriz yaptı

DSP sürpriz yaptı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
DSP sürpriz bir kararla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Mimarlar Odası Başkanı Asım Güzel’i aday gösterdi. Diğer taraf
DSP sürpriz bir kararla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Mimarlar Odası Başkanı Asım Güzel’i aday gösterdi. Diğer taraftan Şahinbey’e Hasan Doğan’ı, Şehitkâmil’e ise Mehmet Emre’yi aday gösterdiler.
DSP, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için daha önce Şahabettin Yanıç ve Ahmet Ekici’nin başvurusu olmasına rağmen aday arayışını sürdürdü. Önce Ali Peri üzerinde duruldu. Son anda ise Mimarlar Odası Başkanı Asım Güzel’in aday gösterilmesine karar verildi.
Şahinbey’e Doğan, Şehitkâmil’e Emre
DSP’de Şahinbey Belediye Başkan adaylığı için daha önce Hasan Doğan, Merdan Delibalta, Hüseyin Kargıner, Mehmet Abar ve Gürsel Güzel başvuruda bulunmuştu. DSP genel merkezi bu adaylar içinde partiye yıllardır emeği geçenlere bakmaksızın partiye yeni katılan eski CHP’li Hasan Doğan’ı aday gösterme kararı aldı. Doğan’ın alevi kökenli olması ve alevi oylarını çekebileceği düşüncesiyle aday gösterildiği belirtildi.
Emre en isabetli oldu
Şehitkâmil Belediye Başkan adaylığı için Mehmet Emre üzerinde uzlaşma sağlanırken, Emre’nin Araban ve çevresinden Gaziantep’e gelenlerin oylarını alabileceği ifade ediliyor. Bu arada Şehitkâmil Belediye Başkan adaylığı için Mustafa Bozhöyük, Metin Balta, Mustafa Kemal Öztürk ve Salih Gür’ün başvurusunu parti genel merkezi kabul etmedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *