ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DSP ve ANAP’ta 3’üncüler de tamam

DSP ve ANAP’ta 3’üncüler de tamam
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
ANAP üçüncü sıradan Ahmet Günebakan’ı, DSP ise Hakkı Özcan’ı milletvekilli adayı gösterecek. ANAP ve DSP’de birinci ve ikinci sıralara mevcut milletvekilleri yeniden aday gösterildi. Böylece iki parti de, yine ilk iki sıra milletvekili a
ANAP üçüncü sıradan Ahmet Günebakan’ı, DSP ise Hakkı Özcan’ı milletvekilli adayı gösterecek. ANAP ve DSP’de birinci ve ikinci sıralara mevcut milletvekilleri yeniden aday gösterildi. Böylece iki parti de, yine ilk iki sıra milletvekili adayını değiştirmeyerek aynı isimlerle seçmenin karşısına çıkmaya karar verdi.
DSP’de üçüncü sıra Hakkı Özcan’ın
DSP parti meclisi dün akşam toplanarak Sakarya dışındaki tüm illerin milletvekili adaylarını belirledi. Geç saatlere kadar süren toplantıda Gaziantep’ten Mustafa Yılmaz’ın birinci, Ali Ilıksoy’un ikinci, İslahiye eski ilçe Bakanı Hakkı Özcan’ın ise üçüncü sıradan milletvekili adayı gösterilmesi kesinleşti.
ANAP’ta üçüncülük Günebakan’ın
Anavatan partisi üçüncü sıradan eski milletvekili Ahmet Günebakan’ı aday göstereceği öğrenildi. Diğer taraftan Mehmet Yıldırım’ın dördüncü sıradan aday olacağı belirtilirken, listeye son şekli bugün düzenlenecek olan Merkez karar ve Yürütme Kurulu toplantısında verilecek.
Bakan Yılmaz: “Sıralama genel merkezin takdiri”
Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, 18 Nisan seçimlerinden birinci parti olarak çıkacaklarını belirterek sıralamanın genel merkezin takdiri olduğunu söyledi. Bazı siyasi partilerin, “Biz 3-5 milletvekili çıkartacağız” şeklindeki açıklamalarını ciddi bulmadığını söyleyen Devlet Bakanı Yılmaz, “Kimsenin oyu, kimsenin cebinde değil. Sayı verenlere halk zaten tepki gösteriyor. Şu kadar milletvekili çıkartacağız şeklinde kesin konuşmaları doğru değil” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *