ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DSP’nin iki eczacı adayı şaibeli çıktı

DSP’nin iki eczacı adayı şaibeli çıktı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
DSP’nin iki eczacı milletvekili adayının adının kupür yolsuzluğuna karıştığı ortaya çıktı. DSP’nin üçüncü ve dördüncü sı

DSP’nin iki eczacı milletvekili adayının adının kupür yolsuzluğuna karıştığı ortaya çıktı. DSP’nin üçüncü ve dördüncü sıradaki milletvekili adayları ile ilgili ilaç kupürü yolsuzluğunda soruşturma geçirmeleri teşkilat içinde bomba etkisi yaratı. Tepkiler üzerine DSP Genel Merkezi konuyu incelemeye aldı.

Özcan liste dışı kalabilir
Adı ilaç kupürü yolsuzluğuna karışan DSP İslahiye Eski İlçe Başkanı Eczacı İ. Hakkı Özcan’ın üçüncü sıraya alınması, listeye giremeyen adayların büyük tepkisini aldı. Konuyu partililer DSP Genel Merkezi’ne iletirken Özcan’ın liste dışı kalabileceği bildiriliyor. Genel Merkez kararını iki gün içerisinde verecek.

Dördüncü sıradaki adayın durumu da kritik
Bu arada yine aynı şekilde dördüncü sıradan milletvekili adayı gösterilen Eczacı Ekrem Zer’in 1996 yılında aynı şekilde soruşturma geçirdikten sonra hakkında dava açıldığı öğrenildi. Zer Eczanesinin sahibi Ekrem Zer’in reçetelere ilave ilaç yazılması veya yazılan ilaçların adetlerinin çoğaltılarak reçeteler üzerinde tahrifat yapmak suretiyle hazine aleyhine haksız ve yersiz ödemelere neden olduğunun tespit edildiği öğrenildi.

Resmi kurumlar uyarıldı
Bu olayın açığa çıkmasından sonra dönemin Vali Yardımcısı Özer Aydınatay’ın konuyla ilgili olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bir yazı göndererek Zer Eczanesi’nde ilaç almamalarını ya da alırken dikkat etmelerine yönelik resmi yazı ile uyardığı ortaya çıktı. DSP milletvekili adayı Zer’le ilgili bu olaydan sonra resmi kurumlarla olan sözleşmesinin 7 yıl süre ile feshedildiği kaydedildi.

DSP’li Bakanlar Gaziantep’te
Öte yandan Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz ile Bayındırlık ve İskân Bakanı Ali Ilıksoy, bugün uçakla şehrimize gelerek parti il binasında düzenlenecek toplantıyla milletvekili, belediye başkanları ve meclis üyelerini tanıtacak.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *