ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“DSP’nin rengi belli değil”

“DSP’nin rengi belli değil”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.16
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.16
Devlet Bakanı ve CHP Gaziantep 2.sıra milletvekili adayı Abdülkadir Ateş,
Devlet Bakanı ve CHP Gaziantep 2.sıra milletvekili adayı Abdülkadir Ateş, DSP’nin 24 Aralık’ta yapılacak seçimlerde barajı aşmakta güçlük çekeceğini, büyük bir ihtimalle barajın altında kalacağını savundu.
DSP’nin mesajlarının sosyal demokrat tabanda, sosyal demokrat yaklaşım olarak görülmediğini ve sağ partilerinkinden farklı içerik taşımadığını belirten Ateş, “DSP’nin rengi belli değil. Sosyal demokrat mesajlarının yanı sıra, sosyal demokratlıkla taban tabana zıt mesajları da olan çelişkiler yumağı” şeklinde konuştu. Bir partinin isminde sol olmasının, o partinin solcu olduğunu gösteremeyeceğini ifade eden Ateş şöyle konuştu:
“DSP’de katılımcılık yok. Memurlara sendikal hakların verilmesi için grubu bulunan partilerin katılımı ile yaptığımız toplantıda, DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, (Toplu sözleşmeli, grevli sendikal hak olmasa olur, şimdilik bu haklarla yetinilmeli) anlayışı ile hareket etti ve bizi sağ partiler karşısında yalnız bıraktı. CHP siyasette ciddiyeti temsil ediyor. CHP ülke çıkarlarını sürekli parti çıkarları önünde tutmuştur. Bunu tabanımız başta olmak üzere kimseye anlatamıyoruz. Partimiz, tarihine bağlı, yüzü geleceğe dönük, yeni örgütlenme ve anlayış ile siyasette önemini korumaktadır. CHP iktidarında kimsenin etnik kimliği avantaj veya dezavantaj olmayacaktır.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *