ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dünya devine kafa tutuyor

Dünya devine kafa tutuyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
Mesut Kahraman temizlik kağıdı makineleri sektöründe dünyanın en büyük firmalarından
Ekonominin küçük devleri
Mesut Kahraman temizlik kağıdı makineleri sektöründe dünyanın en büyük firmalarından PESAN’ın sahibi. Bu işe sıfırdan başlayan Kahraman şimdi dört kıtaya ihracat yapıyor ve sektördeki dünya devlerine kafa tutuyor…
Gaziantep Lisesi mezunu olan Kahraman peçete üretmen için bir makine alır. Makine kalitesiz çıkar. Sürekli bozulur, parçası kırılır…Tamir ederek makineciliği öğrenir. Önce kendisi için makine imal eder sonra satmak, daha sonra da ihraç etmek için ve sonunda bu sektörde dünya devi olan İtalya’ya da makine ihraç ederek büyük hedefine ulaşır. Bütün bu başarılar PESAN’a 1988 yılında 2. Uluslar arası Avrupa ödülünü kazandırır.
PESAN, temizlik kağıdı üretiminde Türkiye’nin en büyük devi olan İpekkağıt’a 1985 yılında ilk makineyi verince İtalyanların dikkatini çeker. “Nasıl olurda bir Türk firması İpekkağıt’a makine satabilecek kalitede üretim yapar” diyen İtalyanlar hemen Gaziantep’e gelirler ve PESAN’ın üreteceği tüm makinelerin kendilerine satılmasını isterler. Mesut Kahraman bu teklifi önce kabul eder. Ancak İtalyanların makineler bizim markamızı taşıyacak demesi üzerine anlaşma bozulur.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *