ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP cadı kazanı

DYP cadı kazanı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Bir türlü huzura kavuşamayan DYP yine karıştı. Şahinbey, Şehitkâmil, Araban ve Oğuzeli ilçe teşkilatlarının test edileceği açıklanırken bazı ilçe başkanları fesih kararına karşı direneceklerini belirterek, milletvekili İbrahim Konukoğlu’nu suçladı.
Bir türlü huzura kavuşamayan DYP yine karıştı. Şahinbey, Şehitkâmil, Araban ve Oğuzeli ilçe teşkilatlarının test edileceği açıklanırken bazı ilçe başkanları fesih kararına karşı direneceklerini belirterek, milletvekili İbrahim Konukoğlu’nu suçladı.
Tek suçumuz önseçim istemek
Şehitkâmil ilçesinde hem Başkan hem de yönetim kurulunun feshedebileceği, Şahinbey de ise başkanının kalacağı yönetiminin fes edileceği öğrenildi. Bu duruma tepki gösteren DYP Şehitkâmil İlçe Başkanı Mustafa Kara, Şehitkâmil olarak 1995 yılında aldığımız oyu kurduk ama Şahinbey'de 67 bin oy kaybı oldu. Şimdi Şahinbey İlçe Başkanı bizi başarısız kabul ediyor. Böyle şey olmaz. Tek suçumuz ise aday tespitinin ön seçimle yapılması için karar almak diyor. Bir ayağı ANAP'ta, bir ayağı MHP'de, görüntüsü ise DYP’dedir.
FP’lilerden Milletvekili İbrahim Konukoğlu’nu sorumlu tutan DYP’li yöneticiler, Konukoğlu’nun bir ayağı ANAP’ta, bir ayağı FP’de görüntüsü ise DYP’de. Konukoğlu önce kendini düzeltsin. Bu parti kimsenin çiftliği olamaz diye tepki gösterdiler. Fes edilmesine kesin gözüyle bakılan ilçelerin durumlarını araştırmak için de genel merkez tarafından görevlendirilen Milli Eğitim Eski Bakanı Mehmet Sağlam dün yaptığı görüşmelerden sonra hazırladığı raporu sunacak.
“Haksızlığı kabul etmeyeceğiz”
CHP Şehitkâmil İlçe Başkanı Mustafa Kara, hiç kimse ile kişisel problemleri olmadığını belirterek, 18 Nisan seçimlerinde en fazla oyu kendilerinin aldığını söyledi. Kara BİG’in vereceği karar dışında alınacak kişisel kararlarını kendilerini bağlamayacağını açıklayarak, Şehitkâmil olarak 1995 seçimlerinde 13 bin 493 oy alırken 1999'da 18 bin 600 seçmenden 13 bin 468 oy aldık.
Şahinbey ise 1995 seçiminde 18 bin 910, 1999'da ise 23 bin 800 seçmenden 12bin 923 oy alabildi. Yani bizde 25 civarında bir oy kaybı varken, bitişiğimizdeki Şahinbey’de tam 6 bin civarında oy kaybı oldu. Ama ilçenin başkanı başarılı gözüküyor. Bizde ise başarısız diyorlar. Bu olacak şey mi? Bir teşkilat başarısız ise bundan önce Başkan sorumludur.
Şahinbey'de ilke başarısız ama başkan görevde kalacak. Bu olacak iş mi? Yani Şehitkâmil ayrı Şahinbey daha ayrı, hem de ayrıcalıklı bir muamele yapılıyor. Haksızlığı kabul etmemiz imkânsız dedi. Parti kimsenin babasının malı değil. Tek suçları aday tespitlerinin ön seçimle yapılması kararı almak olduğunu söyleyen Kara konuşmasına şöyle devam etti:
Tabanın sesine kulak verip ön seçimde aday tespit yapılmasına karar verdik. Bu yüzden Konukoğlu, bizi karşısına aldı. Varsın alsın. Aldığımız yanlış değil. Burada şunu da vurgulamak istiyorum. Bize ancak BİG kararı ile alabilirler. Öyle kişisel kararlar bizi bağlamaz. BİG kararını getirsinler ona saygı duyar görevi bırakırız. Aksi halde kimseye burayı kolay kolay teslim etmeyiz.
Yapılan demokrasiye aykırıdır. Yapılanların Türkiye tarihinde görülmemiş bir demokrasi ayıbı olduğunu söyleyen Kara, partiden hiçbir şekilde istifa etmeyeceklerini, sonuna kadar mücadele sürdüreceklerini belirterek, Parti'nin kimsenin babasının malı olmadığını sözlerine ekledi. Sonuna kadar direneceğiz. CHP Şehitkâmil İlçe Başkan Yardımcısı Hanifi Sökmen de BİG kararı olmadan hiç kimsenin kendilerini görevden alamayacağını belirterek sonuna kadar direneceklerini ve partiyi kimseye teslim etmeyeceklerini söyledi.
Milletvekili İbrahim Konukoğlu’nun isteği üzerine teşkilatın ses edebilmek istendiğini söyleyen Sökmen tepkisini söyle dile getirdi:
Fesih edilmesi gereken bir ilçe varsa o da Şahinbey. İlçe örgütü olarak bizim tek suçumuz seçim öncesi tabanın isteği üzerine adaylarının ön seçimle belirlenmesi kararını almak. Bu yanlış bir karar değil. Eğer bugün yine aynı şey olsa tabanını isteği doğrultusunda karar alırız. Eğer bu suçsa her zaman bu suçu işlemeye hazırız. Üstelik seçim için 100 milyon lira harcadık. Bize yardım eden olmadı.
Genel merkezden fazla bir yardım almadık. Yöneticiler olarak harcamaları kendi paramızla karşıladık. Ve en yüksek oyu aldık. Şahinbey'de 67 bin oy kaybımız varken, Şehitkâmil’de bu sadece 25-30 bin civarında. Bu nedenle fesih edilmesi gereken bir ilçe varsa o da Şahinbey, fakat orada başkan kalıyor.
Yönetimdekilerin bazıları değişiyor. Bizden de hem başkan hem yönetimin bir kısmı değişiyor. Peki, bizim suçumuz ne. Bu kadar kişisel hareket edilmemeli. Yapılan bu haksızlık karşısında kesinlikle susmayacağız. Hiçbir şekilde burayı teslim etmeyeceğiz. Ancak vereceği kararla bizden görevi devralabilirler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *